Σε λίγους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν οι κολοσσοί Mercedes-Daimler και Bosch τις δοκιμές ταξί που δεν θα χρειάζονται οδηγό, σύμφωνα με τον Volkmar Denner, επικεφαλής της Bosch.

O Denner ανέφερε τα παραπάνω στο Automobilwoche κι ενά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, η αναφορά του αυτή μας έδωσε κάποιες ιδέες για το πότε σκοπεύουν οι δύο εταιρείες να ξεκινήσουν την υλοποίηση του οράματός τους. Μέχρι πρότινος, οι δύο είχαν υποσχεθεί να έχουν πλήρως αυτόνομα οχήματα μέχρι την αρχή της επόμενης δεκαετίας.

Η αναφορά του Denner σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες επισπεύδουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο. Τη στιγμή που η BMW σχεδιάζει να έχει έτοιμα αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2021 και η Waymo παραγγέλνει χιλιάδες Chrysler βαν, η Daimler δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι η μητρική της Mercedes εστιάζει στη φύση των αυτόνομων οχημάτων, δηλαδή των αυτόνομων ταξί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Wilko Stark, Αντιπρόεδρο της Daimler, τα ταξί δεν θα αποτελούν μόνο ένα κιτ τοποθετημένο σε ένα όχημα, αλλά θα σχεδιαστούν εξαρχής για να είναι αυτόνομα.

Αυτό θα τους δώσει πλεονέκτημα όσον αφορά στην εργονομία και στις επιδόσεις, σε σύγκριση με τα τροποποιημένα κανονικά οχήματα. Όμως, αυτό δεν ξέρουμε κάτα πόσο θα έχει σημασία στο κοινό, αν οι δύο εταιρείες αργήσουν και άλλες εταιρείες έχουν ήδη καθιερωθεί στον τομέα.

Πηγή: autonomous.gr