Πάμφθηνοι υπολογιστές, φακοί επαφής συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι είναι λίγες μόνο από τις αξιοθαύμαστες ανέσεις που θα φέρει το μέλλον και η τεχνολογική εξέλιξη στους ανθρώπους, όπως δήλωσε ένας από τους διασημότερους φυσικούς στον κόσμο, ο Μίκιο Κάκου, από το World Government Summit στο Ντουμπάι.

Μιλώντας σήμερα σε σχετικό συνέδριο - καθώς η φετινή Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής είναι αφιερωμένη στο μέλλον - ο Μίκιο Κάκου είπε πως η επιστήμη θα κυριαρχήσει με ένα τέταρτο κύμα ανακαλύψεων στο μοριακό επίπεδο σε συνδυασμό με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία.

«Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι τόσο φθηνοί που θα κοστίζουν μια δεκάρα» προέβλεψε ο Μίκιο Κάκου. «Θα είναι διαθέσιμοι παντού και οπουδήποτε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον παγκοσμίου κύρους φυσικό, η τεχνολογία θα μας φέρει, μεταξύ άλλων, φακούς επαφής που θα συνδέονται με το Ίντερνετ, αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, ψηφιακή ταπετσαρία που θα απαντά σε ερωτήσεις και ιατρικές συσκευές MRI σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.