Η ΑB Βασιλόπουλος (μέλος του Ομίλου Ahold Delhaize) διαθέτει το πλέον σύγχρονο Secure SD-WAN δίκτυο βασισμένο σε τεχνολογία της Fortinet, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Dataplex, συνεργάτη της Fortinet. Η υλοποίηση περιλαμβάνει σύγχρονο secure SD-WAN και Wireless δίκτυο (WiFi) από τη Fortinet για 415 σημεία της αλυσίδας ΑΒ.

Η ΑΒ αξιοποιεί το σύνολο των πλεονεκτημάτων της υλοποίησης μέσω local secure internet brake-out από τα καταστήματα, κάνοντας χρήση διαφορετικών κυκλωμάτων (VDSL, 4G, Fiber) από διαφορετικούς ISPs. Επιπλέον, η παρακολούθηση, διαχείριση και ενορχήστρωση γίνονται όλα κεντρικά. Μέσω της τεχνολογίας Secure SD-WAN της Fortinet, για τις εμπορικές εφαρμογές που φιλοξενούνται σε on Premise Datacenters ή στο Cloud, επιτυγχάνεται το κατάλληλο SLA για την επικοινωνία τους με μέγιστες επιδόσεις και υψηλή διαθεσιμότητα προς το WAN, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του δικτύου καταστημάτων και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ταυτόχρονα, η κυβερνοασφάλεια επιτυγχάνεται με νέα central out-of-the-box από enterprise class Next Gen Firewalls που – την ίδια στιγμή - είναι και leading SD-WAN appliance. Η επιτυχία της υλοποίησης του Secure SDWAN της ΑΒ στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα να γίνει πρότυπο (pilot) για τις 10 χώρες στις οποίες έχει παρουσία ο Όμιλος Ahold Delhaize όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του WAN, καθώς και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δικτύου καταστημάτων της.