Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπηρεσία SmartThings Find, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020, συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία, αποτελούμενη πλέον από περισσότερους από 100 εκατομμύρια κόμβους εύρεσης.

Με την υποστήριξη της SmartThings, της κορυφαίας τεχνολογίας που επιτρέπει τη συνδεδεμένη ζωή, περίπου 230.000 συσκευές εντοπίζονται μέσω αυτής της λειτουργίας κάθε μέρα.

«Είμαστε απίστευτα περήφανοι για το πόσο γρήγορα η υπηρεσία SmartThings Find έχει αναπτυχθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, βοηθώντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εντοπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές που έχουν χαθεί κάθε μέρα», δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Η SmartThings Find είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς η Samsung συνεχίζει να δημιουργεί νέες εμπειρίες που έχουν σημασία για τον άνθρωπο, κάνοντας τη ζωή πιο άνετη και λιγότερο αγχωτική».

Η ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία SmartThings Find επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν με ακρίβεια τα καταχωρημένα Galaxy smartphones, τα smartwatches, τα earbuds, ακόμη και το S Pen Pro, καθώς και προσωπικά αντικείμενα -όπως κλειδιά ή πορτοφόλια- που έχουν προσαρτημένη συσκευή Galaxy SmartTag ή SmartTag+. Το SmartThings Find, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του οικοσυστήματος SmartThings, χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth Low Energy (BLE) και εξαιρετικά ευρείας ζώνης (UWB) για τον εντοπισμό χαμένων συσκευών. Ακόμα κι αν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης, άλλοι χρήστες Galaxy μπορούν να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν το Galaxy smartphone ή το tablet τους για να βοηθήσουν άλλους να βρουν κοντινές χαμένες συσκευές.

Η υπηρεσία SmartThings Find συνεχίζει να εξελίσσεται με την προσθήκη της νέας υπηρεσίας SmartThings Find Members, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να καλούν φίλους και συγγενείς να γίνουν μέλη του λογαριασμού τους SmartThings, ώστε να μπορούν και αυτοί να βρίσκουν και να διαχειρίζονται τις συσκευές τους. Έως και 19 άτομα μπορούν να προσκληθούν να γίνουν μέλη για να εντοπίσουν έως 200 συσκευές. Μόλις κάποιος αποδεχτεί την πρόσκληση στη SmartThings Find Members, μπορεί να επιλέξει να μπορεί να βλέπει τις επιλεγμένες συσκευές και τις τοποθεσίες τους για συγκεκριμένες συσκευές, όλα κατόπιν συγκατάθεσής του.

Η υπηρεσία SmartThings Find Members είναι ιδανική για οικογένειες, για να εντοπίσουν τα κατοικίδια ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου - ακόμα κι αν δεν έχουν το τηλέφωνό τους μαζί.