Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, γιορτάζει σήμερα την 25η επέτειο του Seabone, ενός παγκόσμιου δικτύου Tier-1 IP Transit που παρέχει πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, σε ISP και παρόχους περιεχομένου σε όλον τον κόσμο.

Μέσα σε 25 χρόνια, το δίκτυο επεκτάθηκε εκθετικά, υποστηρίζοντας την επανάσταση του Internet και διατηρώντας τον κόσμο συνδεδεμένο.

Το Seabone AS 6762 ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 1996, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα αναλογικά modem συνδεδεμένα με τηλεφωνικές γραμμές στα ιταλικά νοικοκυριά, εγκαθιστώντας τις πρώτες συνδέσεις 45 Mb μεταξύ Μιλάνου, Παλέρμο, Μαϊάμι και Μόντρεαλ. Έκτοτε, η κάλυψη, οι δυνατότητες και οι επιδόσεις του δικτύου έχουν αυξηθεί, καθιστώντας το σήμερα ένα από τα πέντε κορυφαία δίκτυα Internet Tier 1 παγκοσμίως, με ηγετική θέση στη λεκάνη της Μεσογείου, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, το Seabone εξελίχθηκε παράλληλα με την ανάπτυξη του Internet, αναβαθμίζοντας τη χωρητικότητα και βελτιώνοντας τις επιδόσεις του για την υποστήριξη εφαρμογών latency-sensitive, όπως το streaming, τα παιχνίδια και οι live εφαρμογές. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Seabone μπόρεσε να διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό κίνησης δεδομένων, παρέχοντας σταθερή και συνεχή κάλυψη που επέτρεψαν την αδιάλειπτη λειτουργία επικοινωνιών, πλατφορμών ηλεκτρονικής μάθησης, εργαλείων τηλεδιάσκεψης κ.α. Η επιτυχία του Seabone οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό χρηστών που σε αυτά τα είκοσι πέντε χρόνια συνέβαλαν στην ανάπτυξή του και στην κορυφαία θέση που αυτό κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη.

Χάρη σε ένα δίκτυο οπτικών ινών μήκους 600.000 χιλιομέτρων που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και την Ασία, το Seabone εξασφαλίζει σήμερα χαμηλή καθυστέρηση καιαξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο με συνολική χωρητικότητα περίπου 30 Tbps. Ετσι, μπορεί να προσφέρει άμεση διασύνδεση με τους μεγαλύτερους παρόχους περιεχόμενου και εφαρμογών καθώς και με Over The Tops (OTTs) και Content Delivery Networks (CDN).

Η διαχείριση του δικτύου γίνεται μέσω ενός ιδιόκτητου κέντρου ελέγχου (NOC) που εξασφαλίζει αδιάληπτη παρακολούθηση της ποιότητας, αποτελεσματικό χρόνο αποκατάστασης βλαβών, διαχείριση SLA και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών για όλα τα τεχνικά και λειτουργικά ζητήματα.

Κορυφαίοι ISPs, καθώς και πάροχοι τηλεπικοινωνιών και περιεχομένου της ελληνικής αγοράς, φιλοξενούνται στα τέσσερα Data Centers της Sparkle στην Αθήνα και τα Χανιά. Όλοι αυτοί, επωφελούνται από τις προηγμένες δυνατότητες του Seabone, απολαμβάνοντας πρόσβαση υψηλής ταχύτητας σε παγκόσμια ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, με μέγιστα επίπεδα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Οι νέοι και οι υπάρχοντες πελάτες μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε ταχύτητες έως και 400 Gbps και να επωφεληθούν από ένα πλήρες σύνολο λύσεων IP, συμπεριλαμβανομένων των DDoS Protection services, που παρέχουν την επιλογή να προστατεύουν τα δίκτυά τους από επιθέσεις και Virtual NAP, που επιτρέπει την πρόσβαση στα κύρια σημεία Internet Exchange Points (IXP), χωρίς την ανάγκη δημιουργίας ιδιόκτητων υποδομών ούτε την επιβάρυνση κόστους για την εγκατάσταση.

Για τον εορτασμό της επετείου, η Sparkle υλοποιεί μια καμπάνια σε σχετικές με το αντικείμενο, διεθνείς εκδόσεις, στα social media, καθώς και με άλλες προωθητικές δραστηριότητες που στοχεύουν σε νέους πελάτες πρόθυμους να συνδεθούν με το Seabone για μια νέα εμπειρία στο Διαδίκτυο. Κάντε κλικ εδώ για να ανακαλύψετε περισσότερα.