Μία κινεζική νεοσύστατη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει δύο ηλεκτρικά SUV τα οποία θα διαθέτουν όλες τις προηγμένες τεχνολογίες στους ηλεκτρικούς κινητήρες και στις μπαταρίες.

Η SF Motors, θυγατρική της Chongqing Sokon Industry Group, με έδρα την Σίλικον Βάλεϊ, παράγει ηλεκτρικά οχήματα και εξαρτήματα και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας σειράς έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα δύο μοντέλα SUV - SF5 και SF7- θα είναι εφοδιασμένα με «ένα ευέλικτο τετρακινητήριο σύστημα κινητήρα» ισχύος πάνω από 1.000 ίππους (HP), γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να επιταχύνουν από 0 έως 60 μίλια (περίπου 96 χλμ.) ανά ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Τα αξιοσημείωτα αυτά αποτελέσματα οφείλονται στους κινητήρες και στα κιβώτια ταχυτήτων, μέγιστης ισχύος από 100kw έως 400kw.

Το 2019 στην αγορά

Στην αγορά θα βγει πρώτα το μοντέλο SF5, οι προπαραγγελίες θα μπορούν να γίνονται μέχρι το τέλος του 2018 και η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί το 2019.

Η εταιρεία EV ανακοίνωσε ότι πειραματίζεται σε νέας γενιάς συστήματα μπαταριών που θα ενσωματώνονται απευθείας στο σασί του αυτοκινήτου.

Αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει στην γρήγορη κατασκευή, χρησιμοποιώντας συγκόλληση με λέιζερ για να συνδέσει τις μπαταρίες. Πέρυσι η κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων αγόρασε το εργοστάσιο συναρμολόγησης της AM General στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, που χρησιμοποιείτο για την παραγωγή εμπορικών Hummer.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ