Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου εταιρειών SOFTONE, προχώρησε σε συνεργασία με τη FocusBari, στη διεξαγωγή εξειδικευμένης έρευνας για την ψηφιακή ετοιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.

Βραβεύτηκαν σήμερα οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό καινοτομίας που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB.

Ισχυρές πιέσεις δημιουργούν στις πωλήσεις smartphones, παγκοσμίως, οι ελλείψεις εξαρτημάτων και ειδικότερα η αδυναμία τροφοδότησης της αγοράς με μικροτσίπς.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, έλαβε το βραβείο “Green Data Center of the Year” στο Infocom World 2021, για το Metamorfosis II, το νέο data center της εταιρείας στην Αθήνα.

Τον τίτλο του πρώτου ελληνικού λιμανιού, που υιοθετεί την επαναστατική τεχνολογία του blockchain, εξασφάλισε αυτό της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας «ορατότητα» στην κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων και στην εφοδιαστική αλυσίδα δεκάδων λιμένων και τερματικών σταθμών ανά τον κόσμο, με προοπτική για βελτιωμένη διαχείριση πόρων και ταχύτερη λήψη αποφάσεων.

Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη κυβερνητική πρόθεση για μεταφορά της έδρας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG), εκφράζουν σε κοινή επιστολή τους προς  τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, φορείς της Θεσσαλονίκης.

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε τρεις από τις πιο πρόσφατες λύσεις επεξεργαστών για τη βιομηχανία της αυτοκίνησης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον επεξεργαστή Exynos Auto T5123 που διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, τον Exynos Auto V7 που παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (Infotainment) στο αυτοκίνητο αλλά και το σύστημα διαχείρισης S2VPS01 με πιστοποίηση ASIL-B για τη σειρά Auto V.

Στοιχεία ωριμότητας αποκτά το ελληνικό οικοσύστημα των startups, η αξία του οποίου αναμένεται να τριπλασιαστεί στα €15 δισ. εντός της προσεχούς πενταετίας, από περίπου €6 δισ. που είναι σήμερα η αξία του.

Σε 62,4 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas την περίοδο από 01.01.2021 έως 30.09.2021 έναντι 47,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020. Για το τρίτο τρίμηνο 2021 (01.07.2021 - 30.09.2021) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 26,2 εκατ. ευρώ έναντι 14,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020.

Η Prosvasis, μέλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, πιστοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ως «Πάροχος Υπηρεσιών Έκδοσης Ηλεκτρονικών Στοιχείων» (ΥΠΑΗΕΣ), λαμβάνοντας άδεια καταλληλόλητας για τη λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης Prosvasis GO Εinvoicing, δυνατότητα που μπορεί να προστεθεί στις συνδρομητικές εκδόσεις της πρωτοποριακής online εφαρμογής Prosvasis GO και μάλιστα με τη χαμηλότερη τιμή ανά τιμολόγιο, της αγοράς.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ