Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Σε σημαντική μείωση της short θέσης της στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε τον τελευταίο μήνα η Oceanwood φθάνοντας στο 0,55%. Οι θέσεις ξένων στις άλλες τράπεζες.

Τέσσερις βασικούς άξονες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παρουσίασε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος του ομίλου Lyktos, στην ομιλία του στο Οικονομικό Συμπόσιο του SPARTA FORUM με θέμα «Κοιτώντας Μπροστά: Μπορούμε να ξεπεράσουμε το 4% σε Ρυθμούς Ανάπτυξης;», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στη Σπάρτη.

H αρχή εποπτείας των τραπεζών της Ευρωζώνης προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για συγχωνεύσεις μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων της ηπείρου, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση πως η κλίμακα είναι το κλειδί στην προσπάθεια αναγέννησης του δοκιμαζόμενου κλάδου. Αυτό επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η Wall Street Journal.

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την Praxia Bank, για την εξαγορά της Δεύτερης.

Στρατηγική επιλογή για την Attica Bank αποτελεί η χρηματοδότηση της ενέργειας τόνισε ο πρόεδρος της Κώστας Μητρόπουλος, μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται από την Alpha Bank στην Αθήνα η γαστρονομική εβδομάδα “Dine Athens Restaurant Week”, η οποία ξεκινά στις 27 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Tags:

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, με την εταιρεία «Unitrack ΑΕΕ».

Με καινούρια ομόλογα 30 ετών, αντάλλαξε η Ελλάδα τα 3,3 δις ευρώ σε κυβερνητικά ομόλογα που είχε στην κατοχή της Εθνική τράπεζα και τα οποία ωρίμαζαν το 2026, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος. Το κουπόνι στα νέα ομόλογα είναι περίπου 3,25% και η απόδοση κοντά στο 2,5% αναφέρει πηγή στο πρακτορείο.

Το ποσό των "κόκκινων" δανείων των ελληνικών τραπεζών παραμένει ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα, με το σχέδιο "Ηρακλής" να αναμένεται ως μάνα εξ ουρανού μεν, αλλά να μη λύνει φυσικά το μεγάλο πρόβλημα, απλώς να το μειώνει περίπου κατά το 1/3. Στις ήδη υπάρχουσες εταιρείες διαχείρισης 'κόκκινων", έρχονται νέες, για εύκολα και σίγουρα κέρδη, αφού ο "Ηρακλής" δεν αρκεί από μόνος του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 31 Μαΐου 2020, βάσει των ενωσιακών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ