Στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των CEO των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών αναδείχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, κατά την ψηφοφορία του Extel Survey στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 11.300 στελέχη τραπεζών, επενδυτικών εταιρειών και επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου από 88 χώρες.

Χαρακτηριστικό της διαδικασίας που ανέδειξε παράλληλα τον κ. Μεγάλου ως τον καλύτερο CEO στην Ελλάδα για το 2018, στο σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και όχι μόνο των τραπεζών, είναι ότι οι υποψηφιότητες και οι τελικές διακρίσεις δίνονται απευθείας από τα στελέχη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ψηφίστηκε στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των CEO των 97 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων, μαζί με τους Ζοζέ Αντόνιο Αλβαρέζ της Santander, Κάρλο Μεσίνα της Intesa Sanpaolo, Γκονζάλο Γκορταζάρ της CaixaBank, Ζαν Πιερ Μουστιέ της UniCredit.

Σημαντική διάκριση έλαβε επίσης το τμήμα Investor Relations της Τράπεζας Πειραιώς, που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων και την ένατη θέση μεταξύ 128 ευρωπαϊκών τραπεζών. Σύμφωνα με την Extel, στην ψηφοφορία του 2018 καταμετρήθηκαν πάνω από 906.000 ψήφοι ενώ οι υποψήφιοι ήταν περίπου 20.000 από 3.000 οργανισμούς.