Η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντος στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές, ανακοινώνει δέσμη δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανακούφιση των πυροπαθών και των οικογενειών τους, πέρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στην κατεύθυνση αυτή και σε συνεργασία με την «Αποστολή», τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνδράμει στη χρηματοδότηση του πρώτου Οικολογικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, σε χώρο έκτασης 11 στρεμμάτων που παραχωρείται από την Μητρόπολη Μεσογαίας.

Πρόκειται για ένα Οικολογικό Πάρκο πρότυπο για το πως πρέπει να αναπτύσσεται ο αστικός ιστός στη χώρα μας, αλλά και για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία περιοχών που θα είναι ασφαλείς, φιλικές και ευχάριστες για τους πολίτες. Στόχος είναι να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρότυπο Οικολογικό Πάρκο θα αποτελείται από εκτενείς χώρους πρασίνου (Άλσος) και θα περιλαμβάνει κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εργαστήρι καλλιτεχνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολυχώρο ανακύκλωσης, οικολογικούς λαχανόκηπους, χώρο περιβαλλοντικών παιχνιδιών, οικολογική παιδική χαρά, χώρο αθλοπαιδιών και σιντριβάνι που θα «παίζει» με τη μουσική.

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την «Αποστολή» προχωρά σε συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων από φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες που συνεργάζονται με την τράπεζα αλλά και από τους εργαζόμενους στον Όμιλο της Πειραιώς και θα συνεισφέρει με ίδιους πόρους στο ποσό που θα κατατεθεί στο λογαριασμό του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των πληγεισών περιοχών και με στόχο να συμβάλλει στην ταχεία επαναφορά των ομαλών συνθηκών διαβίωσης για τις οικογένειες, θα συνδράμει στην αποκατάσταση παιδικών χαρών και χώρων άθλησης.