Την ανάδειξη της νέας γενιάς σε διαμορφωτή των εξελίξεων φιλοδοξεί να ενισχύσει και το 2019 το πρόγραμμα NBG Business Seeds, που γιορτάζει φέτος τα 9α γενέθλιά του.

Δεδομένων των χαμηλών επιδόσεων της χώρας σε δείκτες ενσωμάτωσης της καινοτομίας, σε συνδυασμό με το παράλληλο πρόβλημα της υψηλής νεανικής ανεργίας, που έχει κάνει τη μετανάστευση αναγκαιότητα για χιλιάδες νέους, το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας δίνει το μήνυμα ότι ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να χαράσσει δρόμους προς το αύριο.

Το NBG Business Seeds, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης. Το NBG Business Seeds γεννήθηκε από την αναγκαιότητα να καρποφορήσει ο σπόρος και το πάθος της επιχειρηματικότητας, σε μία εποχή κρίσης και αβεβαιότητας για τη νέα γενιά. Σήμερα, εστιάζει στο να λειτουργήσει ως λύση στο "brain drain", επιβραβεύοντας την καινοτομία και την πρωτοπορία, στο πλαίσιο μια ολιστικής προσέγγισης, που ακολουθεί ένα διεθνές επιτυχημένο μοντέλο υποστήριξης start up.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, διεξάγεται και ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας και Τεχνολογίας», που εδώ και εννιά χρόνια μετουσιώνει σε επιχειρηματικές ιδέες τα όνειρα και τις ελπίδες νέων ανθρώπων, δίνοντας στη νέα γενιά τη δυνατότητα να ανοίξει τα φτερά της στην παγκόσμια επιχειρηματική πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα, ο Διαγωνισμός έχει αναδείξει 80 νικήτριες εταιρείες που έχουν βραβευτεί με 392.000 ευρώ.

Παράλληλα, το πρόγραμμα NBG Business Seeds την τελευταία 4ετία προσφέρει και χρηματοδότηση, έχοντας στηρίξει 19 εταιρείες με 5,7 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα ανέδειξε σε πρωταγωνιστές δεκάδες επιτυχημένες start ups όπως το Delivery.gr, το Nannuka, το DoctorAnytime, τη HotelBrain, τη SourceLair και πολλές άλλες. Οι συνολικά 41 εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν δεχθεί 33,9 εκατ. ευρώ επενδύσεις. Ο τζίρος τους ανήλθε το 2017 στα 38,4 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολούν 5.948 εργαζόμενους.

To NBG Business Seeds θα συνεχίσει εξίσου δυναμικά και φέτος, υπογραμμίζοντας ότι η επένδυση στην καινοτομία είναι μονόδρομος για την ανταγωνιστικότητα της χώρας στο μέλλον, σε μία εποχή που η τεχνολογία επιταχύνει τις εξελίξεις διεθνώς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα NBG Business Seeds οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση nbg.gr/nbgseeds ή στείλτε μήνυμα στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.