(Upd- 13:56). Το ομόλογο Tier II της Alpha Bank, συγκεντρώνει πολλαπλάσιο ποσό, άνω των 5 δισ, από τα 500 εκατ.που ήθελε να αντλήσει η τράπεζα! Το επιτόκιο φαίνεται να κλείνει στο 4,25%, χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 5-5,5%.

Το ομόλογο είναι δεκαετές χωρίς δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας. Και αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa2 και CCC από τη Moody’s και την S&P αντίστοιχα. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest.

Ευνοϊκή έκθεση από την Keefe, Bruyette & Woods

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την τράπεζα αποτελεί η χθεσινή έκθεση του Keefe, Bruyette & Woods (KBW) για τις ελληνικές τράπεζες, όπου η Alpha Bank αναδεικνύεται ως η μοναδική ελληνική τράπεζα με σύσταση «Οutperform» (υπεραπόδοση) και  ως η κορυφαία επιλογή του επενδυτικού οίκου ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, καθώς μπορεί να επωφεληθεί με τον καλύτερο τρόπο από την περαιτέρω βελτίωση των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, χάρη στη βέλτιστη αναλογία ποιότητας κεφαλαίων και σταθμισμένου ενεργητικού.

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι η Alpha Bank διαθέτει:

* Ισχυρή οργανική κερδοφορία που οδηγεί στο υψηλότερο κεφαλαιακό απόθεμα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών

* Την καλύτερη ποιότητα κεφαλαίων με τη μικρότερη συνεισφορά από αναβαλλόμενη φορολογία στον τραπεζικό τομέα (κάτω από 40%).

* Προοπτική υψηλής κερδοφορίας σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, λόγω καλύτερου επιτοκιακού περιθωρίου.

Τέλος, και η τιμή στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank ανατιμάται σε υψηλότερα επίπεδα