Ως «γενναιόδωρο» επεστράφη το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου συστημικής τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ζήτησε να αναθεωρηθούν προς τα κάτω τις αποζημιώσεις και το πακέτο των παροχών αποχώρησης 2.000 υπαλλήλων.

Γράφει η ΤΡΑΠΕΖΟκόμος

Τα οικονομικά κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης των τραπεζοϋπαλλήλων είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν και αυτό ίσως να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-κίνητρο για να παραμείνουν κάποιοι που σήμερα μπορούν να αποχωρήσουν. Διότι στο μέλλον, αν υπάρξουν αντίστοιχα προγράμματα το «πακέτο» μάλλον θα είναι ακόμα μικρότερο.

Τα νέα προγράμματα εθελουσίας έχουν στόχο, ο αριθμό των τραπεζοϋπαλλήλων να μην ξεπερνά τις 37.000 μέχρι το τέλος του 2018, που σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσουν 3.500 υπάλληλοι.

Από τον κλάδο θα πρέπει, βάσει των στόχων που έχουν τεθεί, να αποχωρήσουν 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2020 και ο αριθμός του δικτύου να μην ξεπερνάει τα 1.300 καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Φρανκφούρτη οι Ελληνες τραπεζίτες με την επικεφαλής του SSM, Ντάνιελ Νούι «χτύπησαν» καμπανάκια σε ότι αφορά την …επιτάχυνση των προσπαθειών μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Η Eurobank ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα εθελουσίας, με στόχο την αποχώρηση 500 ατόμων.

Ετσι, μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι της τράπεζας θα πρέπει να σταθμίσουν τα δεδομένα και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση 25 -45 μηνιαίους μισθούς, με οροφή τα 180.000 ευρώ και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για 5 χρόνια από το ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά το ύψος της αποζημίωσης καθορίζεται με βάση την ηλικία των εργαζομένων.
50 εως 55 ετών: 45 μισθοί
45-50 ετών: 40 μισθοί
40-44 ετών: 35 μισθοί
30-39 ετών: 28 μισθοί
Κάτω των 30 ετών: 25 μισθοί

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εργαζόμενους του ομίλου Eurobank στην Ελλάδα που απασχολούνταν κατά την 1η Ιανουαρίου 2018 στις μονάδες: γενική διεύθυνση retail banking, γενική διεύθυνση νομικών υπηρεσιών, γενική διεύθυνση global markets & wealth management, γενική διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού ομίλου, τομέας εργασιών συναλλακτικής τραπεζικής και κεντροποιημένων υπηρεσιών ομίλου, τομέας εταιρικής ασφάλειας ομίλου, τομέας group loan administration, τομέας group capital markets & custody operations, τομέας προμηθειών ομίλου, be-business exchanges.