Αναγκαία η πώληση της θυγατρικής, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας μιλώντας στη Γενική Συνέλευση. Εκτίμησε ότι ο όμιλος θα μπορέσει τα επόμενα ένα-δυο χρόνια να δώσει ξανά μέρισμα στους μετόχους του.

Την τυπική έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας πήρε η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC κλείνοντας ένα πολυετές ανοικτό κεφάλαιο για τον όμιλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι η πώληση ήταν αναγκαία καθώς η τράπεζα έχει δεσμευτεί έναντι της DG Comp από το 2015.

Αναφερόμενος στο plan B που εξέτασε όλα αυτά τα χρόνια η τράπεζα και ήθελε την εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χρηματιστήριο, τόνισε ότι η υλοποίησή του δεν θα είχε σίγουρα αποτελέσματα και ίσως να επέφερε δυσμενείς συνέπειες για την τράπεζα.

Οσον αφορά τις πιέσεις που δέχτηκε η Εθνική από την DG Comp για να ολοκληρώσει το ντιλ χωρίς να δοθεί νέα παράταση υποστήριξε ότι ο χρόνος είχε περιοριστεί και η Εθνική Τράπεζα ενδεχομένως να βρισκόνταν αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ένα κομμάτι της κρατικής στήριξης που δέχτηκε να θεωρηθεί παράνομο.

Στην ίδια γραμμή, με τους επικεφαλής των υπόλοιπων τραπεζών, ο κος Μυλωνάς υποστήριξε ότι η τράπεζα θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους μετόχους σε ένα με δυο χρόνια, όταν θα έχει αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα των κόκκινων δανείων.