Το κατώφλι της Τράπεζας της Ελλάδος θα περάσουν τη Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι διοικήσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων προκειμένου στη συνάντησή τους με την ηγεσία της ΤτΕ να στρωθεί ο οδικός χάρτης που θα επιτρέψει τη συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι δύο τράπεζες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις συζητήσεις, με στόχο τη συνένωση των δυνάμεών τους, ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι ώριμο και περνά μέσα από όρους και προϋποθέσεις.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας υπογραμμίζουν ότι ο επόπτης θα επιτρέψει τη συγχώνευση υπό τον όρο να βρεθούν πρώτα τα απαραίτητα κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Πρόκειται για απαράβατο όρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η στόχευση των δύο τραπεζών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Παγκρήτια Τράπεζα, μετά και την απόκτηση πλήρους τραπεζικής άδειας, επεκτείνει διαρκώς τις εργασίες της και στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων της στην αγορά, κυρίως στο κομμάτι της χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τον πρωτογενή τομέα, το real estate, μέχρι τη μεσαία βιομηχανία και την ενέργεια.

Από την πλευρά της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διατηρεί αξιοσημείωτα μερίδια στην τοπική αγορά, ωστόσο η περαιτέρω ανάπτυξή της περνάει μέσα από την αύξηση των μεγεθών της. Εν γένει η κατεύθυνση που έχει δοθεί προς τις Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι η ενδυνάμωσή τους μέσω της ενίσχυσης των κεφαλαίων τους.

Πηγή:euro2day.gr