Η J.P. Morgan ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συμφωνήσει με τη Viva Wallet και τους υφιστάμενους μετόχους της να αποκτήσει ένα πακέτο μετοχών περίπου 49%, με τη συμφωνία να υπόκειται σε εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές Αρχές. Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν ανακοινώθηκαν.

 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που κάνουμε τη στρατηγική επένδυσή μας στη Viva Wallet για να στηρίξουμε το όραμά της να προσδώσει νέα ανάπτυξη και καινοτομία στις πληρωμές σε ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της J.P. Morgan Payments.

«Το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών είναι κατακερματισμένο αλλά μεγάλο από πλευράς ευκαιριών, με πάνω από 17 εκατομμύρια εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν επεκτάσιμες λύσεις πληρωμών και αυτός είναι ένας μεγάλος τομέας για προστιθέμενη ανάπτυξη της J.P. Morgan στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Στόχος της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη κάνουν και δέχονται πληρωμές με υψηλή τεχνολογία, με χωρίς προηγούμενο ευελιξία και βαθιά γνώση του τοπίου πληρωμών της Ευρώπης», δήλωσε ο Χάρης Καρώνης, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet.

«Αυτή η στρατηγική επένδυση από την J.P. Morgan Payments θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την οικοδόμηση του οράματός μας για την παροχή πλήρως τοπικών υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την J.P. Morgan Payments, η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet είναι μία φυσιολογική σύμπραξη για την οικονομική δραστηριότητά της - η οποία συνδυάζει υπηρεσίες για τα λογιστήρια επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του εμπορίου, δυνατότητες με κάρτες και εμπορικές υπηρεσίες - για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

«Η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία της και την ομάδα που ήδη προσφέρει μία ολιστική δυνατότητα λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη και εξυπηρετεί καλύτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Max Neukirchen, επικεφαλής Payments & Commerce Solutions της J.P. Morgan.

Η συμφωνία της J.P. Morgan με τη Viva Wallet έγινε μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της πρώτης να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την Volkswagen Financial Services AG, με σχέδιο να αποκτήσει ένα ποσοστό ελέγχου κοντά στο 75% στην πλατφόρμα πληρωμών της αυτοκινητοβιομηχανίας, που υπόκειται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές.