Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Βιτόριο Κολάο θα αποχωρήσει από τη θέση του τον Οκτώβριο ύστερα από 10 χρόνια παραμονής στο τιμόνι της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και θα τον διαδεχθεί ο οικονομικός διευθυντής Νικ Ριντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Ο Κολάο μεταμόρφωσε τη βρετανική εταιρία κατά τη θητεία του. Απέσυρε τη Vodafone από μια κοινοπραξία με τη Verizon στις ΗΠΑ, συμφώνησε στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων στην Ινδία με την Idea Cellular και πριν από μία εβδομάδα πέτυχε συμφωνία για την εξαγορά της καλωδιακής τηλεόρασης και των ευρυζωνικών δικτύων της Liberty Global στη Γερμανία και την ανατολική Ευρώπη.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η χρονική συγκυρία της αποχώρησής του Κολάο δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη και ότι το γεγονός πως θα τον διαδεχθεί ο Ριντ θα πρέπει να καθησυχάσει τους επενδυτές. Η αλλαγή επέρχεται ενώ ο όμιλος ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2018 και λίγο πιο επιφυλακτικές προβλέψεις για το 2019. Νωρίτερα, η μετοχή της Vodafone σημείωσε πτώση σχεδόν 4%.