Οι εξελίξεις που ανέμενε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η αγορά για τη Forthnet, δεν ήρθαν ακόμα, γεγονός που έδωσε αφορμή να ξαναφουντώσουν τα σενάρια γύρω από την τύχη της εισηγμένης εταιρείας, με πολλά βέλη να στρέφονται ακόμα και σε προσωπική βάση κατά κορυφαίων στελεχών της διοίκησής της, την ώρα που αυτή κλείνει νέες σημαντικές συμφωνίες. Αλλά, η αιτία της παρατεταμένης καθυστέρησης, βρίσκεται αλλού και ακούει στο όνομα Nomura.

 Σύμφωνα, λοιπόν, με την δική μας έρευνα, προκύπτουν τα ακόλουθα, λίαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που φωτίζουν το σήμερα και το αύριο πιθανότατα της εταιρείας που έφερε και καθιέρωσε στη χώρα μας, τις συνδρομητικές υπηρεσίες:

 Απογοήτευση για τους χειρισμούς της Nomura

Οι Τράπεζες που ελέγχουν μετοχικά τη Forthnet, προχωρούν σε αναζήτηση καινούργιων επενδυτικών σχημάτων, έξω και παράλληλα με την 3η φάση του διαγωνισμού που τρέχει η Nomura. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία, εκφράζουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα των στελεχών της Nomura, τόσο στο να προσελκύσουν αξιόλογες επενδυτικές προτάσεις όσο και να χειριστούν ικανοποιητικά ένα τόσο περίπλοκο project όπως αυτό της Forthnet.

“Εφευρέθηκε” τρίτη φάση, από τις τράπεζες!

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων από τα πέντε επενδυτικά σχήματα, οι τράπεζες φέρονται να αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια τρίτη φάση, κατά την οποίαν δύο υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τις τελικές δεσμευτικές τους προσφορές μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η φάση αυτή, όπως λέγεται στην αγορά, μάλλον “εφευρέθηκε” ως διέξοδος προκειμένου οι δανείστριες τράπεζες να αποφύγουν να εγγράψουν προβλέψεις επισφαλειών σχετικά με τα δάνεια της Forthnet στα εξαμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα.

Καθώς η εκτίμηση όλων των εμπλεκομένων συγκλίνει στο ότι οι δύο προτάσεις που πέρασαν στην 3η φάση δεν ικανοποιούν τις δανείστριες τράπεζες, οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανεύρεσης νέων επενδυτών, εκτός του πλαισίου της Nomura.

Η ''τελειωμένη'', που κλείνει νέες πολύ σημαντικές συμφωνίες!

Και ενώ εξελίσσονται όλα αυτά, η Forthnet όχι μόνο διατηρεί, αλλά και αυξάνει τη στρατηγική της αξία, βασιζόμενη στις επιλογές της διοίκησής της και στους ανθρώπους της, κλείνοντας νέες συνεργασίες και εισερχόμενη σε νέες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η εταιρεία το τελευταίο διάστημα:

- Εισήλθε στον χώρο της παροχής υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας με τις υπηρεσίες «Nova Energy»

- Αποτελεί τον σημαντικότερο παίκτη στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει διμερείς συμβάσεις με ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

- Απέκτησε τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος «Serie A», το οποίο μέχρι πέρυσι μεταδιδόταν από την Cosmote TV.

- Ανανέωσε τη συμφωνία για τα δικαιώματα του γαλλικού πρωταθλήματος Ligue 1 και απέκτησε τα δικαιώματα για το Κύπελλο Γαλλίας, Coupe de France, το Λιγκ Καπ Γαλλίας, Coupe de la Ligue καθώς και το Super Cup Γαλλίας, Trophée des Champions.

- Ανανέωσε τη συνεργασία της με κορυφαία στούντιο εταιρείες, όπως η ΗΒΟ και η Discovery, ενώ συνήψε συμφωνία με την MGM.

Και όλα τα προαναφερόμενα, εν μέσω μίας ιδιότυπης πολεμικής, από διάφορα και αντικρουόμενα συμφέροντα και σε μία περίοδο, που θα έπρεπε να έχει κλωνιστεί, υποτίθεται, η εμπιστοσύνη της αγοράς και των υφιστάμενων ή δυνητικών συνεργατών της.