Η ING έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 75% στην Payvision, ενός ταχέως αναπτυσσόμενου, διεθνούς πάροχου υπηρεσιών πληρωμών.

Η Payvision έχει συνολική αξία 360 εκατ. ευρώ ενώ η συναλλαγή θα επιτρέψει στην ING να ενισχύσει το αποτύπωμα της στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω διαδικτύου και να επεκτείνει τις εμπορικές της υπηρεσίες για τους επιχειρηματικούς της πελάτες, ιδίως στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εξαγορά της Payvision είναι η τελευταία επένδυση σε καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη στρατηγική Think Forward της ING. Οι πελάτες θα επωφεληθούν έντονα από την πλατφόρμα πληρωμών της Payvision, η οποία θα συμπληρωθεί από τις λύσεις δανεισμού και κεφαλαίου κίνησης της ING και το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της. Με την προσφορά της λύσης της Payvision, οι πελάτες της ING θα μπορούν να δέχονται πληρωμές μέσω οποιουδήποτε καναλιού, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών των καταστημάτων και των καταστημάτων διαδικτύου και μέσω οποιασδήποτε συσκευής.

Η πλατφόρμα Payvision διευκολύνει περισσότερες από 80 μεθόδους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των Maestro, Visa, iDEAL, Alipay, JCB και Union Pay σε περισσότερα από 150 νομίσματα. Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από την αυξημένη επιλογή λύσεων πληρωμών και από μια άνετη, απρόσκοπτη και ομοιόμορφη εμπειρία αγορών.

Ο Ralph Hamers, Διευθύνων Σύμβουλος της ING δήλωσε: "Ο τομέας των πληρωμών είναι ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς της βιομηχανίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Για να παραμείνει ένα βήμα μπροστά, η ING πρέπει να καινοτομεί συνεχώς. με στρατηγική συμμετοχή μειοψηφίας ή πλειοψηφίας. Η ιδρυτική ομάδα της Payvision έχει αναπτύξει μια μεγάλη επιχείρηση με αποδεδειγμένη τεχνολογία σε μια περιοχή στην οποία η ING επιθυμεί να αναπτυχθεί και είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα επωφεληθούν έντονα από αυτή την επένδυση.

Η Payvision είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη, ανεξάρτητη διεθνής πλατφόρμα καρτών και πληρωμών, που συνδέει τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών και τους παγκόσμιους εμπόρους τους. Ιδρύθηκε το 2002 στις Κάτω Χώρες, εξυπηρετεί τους πελάτες της από γραφεία σε 10 πόλεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό. Το 2015, η Payvision ξεκίνησε την επόμενη γενιά παροχής υπηρεσιών πληρωμών, την εταιρία Acapture, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των εμπόρων σε τοπικά και διασυνοριακά συστήματα πληρωμών.

Ο Rudolf Booker, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Payvision, δήλωσε: "Με μεγάλη ενθουσιασμό ανακοινώνουμε τη συνεργασία με την ING σήμερα. Μέσα σε 15 χρόνια από την ίδρυση μας, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα τέτοιο στρατηγικό βήμα για να ενισχύσουμε την επένδυση στην αγορά πληρωμών, η οποία πραγματοποιείται από μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες χρηματοπιστωτικών και τραπεζικών υπηρεσιών παγκοσμίως, αναγνωρίζει το όραμά μας να προσφέρουμε κορυφαίες δυνατότητες πληρωμών για να βοηθήσουμε τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ιδρυτική ομάδα της Payvision θα κατέχει μερίδιο μειοψηφίας 25% και θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 και δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίπτωση στην αναλογία CET 1 της ING.

Πηγή: emea.gr