Με φόντο τη μεγάλη στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας, η Nova έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα, από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου, στο Novacinema3HD, με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθημερινά στις 21:00.  Συναρπαστικές πολεμικές ταινίες, με μοναδικές ερμηνείες, έρχονται τον Οκτώβριο στη Nova.

Αναλυτικότερα:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Μια κρυφή ζωή» («A hidden life»), με τους με τους Άουγκουστ Ντίελ και Ματίας Σένερτς, σε σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ: Η ειδυλλιακή ζωή του Αυστριακού αγρότη Φραντς Γιαγκερστάτερ διακόπτεται απότομα, όταν λαμβάνει ειδοποίηση να καταταγεί στον ναζιστικό στρατό. Αποφασίζει να αρνηθεί, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για εσχάτη προδοσία.  

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Μετά την καταστροφή» («The aftermath»), με τους Κίρα Νάιτλι και Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κεντ: Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ρίντιαν Μπρούκ, όπου στο Αμβούργο του 1946, η ταπεινωμένη Γερμανία βρίσκεται υπό το συμμαχικό έλεγχο. Ο Βρετανός συνταγματάρχης Μόργκαν έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος της ανοικοδόμησης της πόλης. Μια δυσάρεστη έκπληξη όμως περιμένει τη σύζυγο του όταν μαθαίνει ότι στο σπίτι μαζί τους θα μένει και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, ένας -γοητευτικός- Γερμανός χήρος με τη κόρη του. 

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ» («Midway») με τους Εντ Σκρέιν, Ντένις Κουέιντ, Λουκ Έβανς και Γούντι Χάρελσον, σε σκηνοθεσία του Ρόλαντ Έμεριχ: Την άνοιξη του 1942 ο ιαπωνικός αυτοκρατορικός στόλος ετοιμάζει το χτύπημα το οποίο θα αποδυναμώσει οριστικά τις συμμαχικές δυνάμεις στον Ειρηνικό. Η αμερικανική αντικατασκοπία εκτιμά πως αυτό θα γίνει στη νήσο του Μίντγουεϊ, αλλά ο ναύαρχος Νίμιτς είναι επιφυλακτικός μετά την παταγώδη αποτυχία της στο Περλ Χάρμπορ.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Η κλέφτρα των βιβλίων» («The book thief»), με τους Τζέφρι Ρας και Έμιλι Γουάτσον, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ: Το best seller του Αυστραλού συγγραφέα Μάρκους Ζούσακ, όπου η ιστορία ενηλικίωσης της Λίζελ, με φόντο τη φρίκη της ναζιστικής Γερμανίας και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Μνημείων άνδρες» («The monuments men»), με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ και Μπιλ Μάρεϊ, σε σκηνοθεσία του Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο Φρανκ Στόουκς θα συστήσει λίγο πριν από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα αποτελούμενη από υπαλλήλους μουσείων, ιστορικούς τέχνης και αρχιτέκτονες, με σκοπό να προφυλάξει τα κομψοτεχνήματα του δυτικού πολιτισμού από την καταστροφή και το πλιάτσικο των ναζί.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«A rose in winter», με τους Ζάνα Μαριάνοβιτς και Κρίστινα Κούκ, σε σκηνοθεσία του Τζόσουα Σινκλέρ: Η συναρπαστική ζωή της Έντιθ Στέιν, η οποία γεννήθηκε Ευρέα και επέδειξε μεγάλο κουράγιο ως εκπρόσωπος του Γυναικείου Κινήματος για θέματα ισότητας.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«When Hitler stole pink rabbit», με τους Ρίβα Κριμαλόφσκι και Μάρινους Χόλαντ, σε σκηνοθεσία της Καρολίν Λινκ: Το συναρπαστικό ταξίδι μία οικογένειας Ευρέων η οποία δραπέτευσε από τους Ναζί του Βερολίνου.  

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, 21:00

«Τζότζο» («Jojo Rabbit»), με τους Σκάρλετ Τζοχάνσον, Σαμ Ρόκγουελ και Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις, σε σκηνοθεσία του Τάικα Γουαϊτίτι. Η υποψήφια για έξι Όσκαρ ταινία, ανάμεσα τους και για αυτό της Καλύτερης Ταινίας, αφηγείται τη ζωή του 10χρονου Τζότζο, φανατικού ναζί και θαυμαστή του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος ανακαλύπτει ότι η μητέρα του κρύβει μία Εβραία κοπέλα στη σοφίτα του σπιτιού τους, κάτι που του ανατρέπει όλα όσα πίστευε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ολόκληρο το αφιέρωμα, με όλες τις παραπάνω ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των σειρών «Catch-22» του Τζορτζ Κλούνεϊ  και «Atlantic Crossing», θα είναι διαθέσιμο, από 23 Οκτωβρίου, στην ειδική κατηγορία «World War II», στην υπηρεσία Νova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!