Η  Delta Air Lines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα ξεκινήσει και πάλι τις πτήσεις της μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Η πρώτη πτήση απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης John F. Kennedy International Airport στις 28 Μαΐου 2021 και προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σήμερα το πρωί. 

Η πτήση συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα για τη Delta στην Ελλάδα και επίσης ένα ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, που αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.  Αυτό το καλοκαίρι, η αεροπορική εταιρεία θα πετά από τα δύο της μεγαλύτερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτά της Νέας Υόρκης (JFK).

«Μετά από ένα χρόνο περιορισμών στα διεθνή ταξίδια, οι Αμερικανοί ψάχνουν ενεργά για νέες περιπέτειες το 2021 και ο συνδυασμός των αρχαιολογικών χώρων με τα τουριστικά θέρετρα στα νησιά, κάνουν την Ελλάδα μια δημοφιλή επιλογή», είπε η Amy Martin, Διευθύντρια του International Network Planning της Delta. «Η Delta έχει μακρά ιστορία με πτήσεις στην Ελλάδα, αφού λανσάραμε το πρώτο μας δρομολόγιο το 1991 και το νέο ξεκίνημα των υπηρεσιών μας είναι μόνο μια θετική εξέλιξη για τον αεροπορικό κλάδο, αλλά στηρίζει και την ευρύτερη οικονομία στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Πριν την πανδημία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μία από τις μεγαλύτερες πηγές τουρισμού στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Έρευνες του αεροδρομίου επίσης δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο $1,200 ο καθένας σε μια τυπική, εβδομαδιαία διαμονή.

Ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, είπε: «Το νέο ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Delta είναι η ώθηση που ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά. Είναι επίσης απόδειξη αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης στην αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας για επανεκκίνηση του τουρισμού και στη σημασία που δίνουμε στην ασφάλεια των επισκεπτών. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μας δίνει εμπιστοσύνη στο να ξανανοίξουμε τα σύνορά μας σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες ξανά και να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό που είναι από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων στην Ελλάδα, αφού αποτελεί πάνω από το 20% του ΑΕΠ μας».

Πελάτες από 46 αμερικανικές πόλεις θα μπορούν με ευκολία να πετούν για Αθήνα μέσω του αεροσταθμού της Delta στο JFK, και να έρθουν έτσι σε επαφή ξανά με τις οικογένειές τους, τους φίλους τους ή να ζήσουν νέες εμπειρίες. Η Delta θα εξυπηρετεί 170  πτήσεις καθημερινά από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης προς 73 προορισμούς.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα  Geoffrey Pyatt είπε: «Από το ξέσπασμα της πανδημίας πολλοί από εμάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, μεταξύ των οποίων και μήνες lockdown ή αδυναμίας να επισκεφτούμε τους αγαπημένους μας. Τώρα που τα σύνορα αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε πάλι. Η επανεκκίνηση των πτήσεων στην Ελλάδα από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα διευκολύνει τις οικογένειές μας να ξαναβρεθούν μαζί, τους τουρίστες να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και τις επιχειρήσεις να ανανεώσουν τους επενδυτικούς τους δεσμούς και στις δύο άκρες του Ατλαντικού. Αυτά τα βήματα βοηθούν την επανόρθωση της οικονομίας που τόσο ο Πρόεδρος Biden όσο και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έχουν βάλει σαν προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες».

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ θα είναι ευπρόσδεκτοι ως τουρίστες και δεν θα υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR test που εκδόθηκε 72 ώρες πριν την άφιξη. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ υποχρεούνται να έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19 και μπορούν να βρουν τον τρόπο να το πραγματοποιήσουν χάρη στο Travel Planning Center της Delta για τα διεθνή ταξίδια.

«Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου, της πόλης μας και της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκινά σήμερα  με την πτήση  της Delta από και προς τη Νέα Υόρκη / JFK και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο μας! Με πολύ μεγάλη χαρά αναμένουμε επίσης την απευθείας σύνδεση  με την  Ατλάντα, ένα δρομολόγιο που επιστρέφει δυναμικά αυτό το καλοκαίρι. Μετά από την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας ενισχύεται σημαντικά, ενώ οι επιβάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού - συμπεριλαμβανομένης της πολύ δυναμικής ελληνικής ομογένειας - μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν απευθείας και πάλι το ταξίδι που τόσο καιρό επιθυμούσαν. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας με τον οποίο μας συνδέουν πολλά χρόνια στενής και αποτελεσματικής συνεργασίας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές του από το αεροδρόμιο της Αθήνας» δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

Η Delta θα πετά στην Αθήνα με Airbus A330-300 που περιλαμβάνει τη Delta One business class, με τα εντελώς επίπεδα κρεβάτια Delta One, και τις υπηρεσίες Delta Comfort+ και Main Cabin.Οι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας θα εκτελούνται σε συνεργασία με τους συνεργάτες της Delta: Air France, KLM και Virgin Atlantic.  

Η Delta βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των επιβατών και των υπαλλήλων της, και γι’ αυτό τα μέτρα προστασίας της εταιρείας περιλαμβάνουν συχνή απολύμανση των επιφανειών που αγγίζουμε συχνά καθώς και αντικατάσταση των φίλτρων HEPA κορυφαίας τεχνολογίας δύο φορές συχνότερα από όσο απαιτείται.  

Πέρα από ένα ασφαλέστερο ταξίδι, που αποτελεί μέρος του Delta CareStandard, όλοι οι επιβάτες που πετούν μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, θα απολαμβάνουν επιλογές εκατοντάδων ωρών ψυχαγωγίας σε προσωπικές οθόνες στο κάθισμά τους μέσω του «in-flight entertainment». Η βραβευμένη υπηρεσία ψυχαγωγίας της Delta επίσης περιλαμβάνει τη χρήση ανέπαφης τεχνολογίας μέσα από την εφαρμογή Fly Delta καθώς και το σχεδιασμό αυτή τη χρονιά για λειτουργία high-speed Wi-Fi κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Οι επιβάτες έχουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ να προγραμματίσουν και να αλλάξουν ημερομηνίες για τα ταξίδια τους με μια (κορυφαία για τον κλάδο) επέκταση της ισχύος έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 όλων των εισιτηρίων που λήγουν μέσα στο 2021, καθώς και όσων αγοραστούν μέσα στο 2021. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Delta, παρακαλούμε επισκεφτείτε το delta.com.