Η αεροπορική εταιρεία Emirates ξεκίνησε στην 1η Ιουνίου τις καθημερινές της πτήσεις από την Αθήνα προς το «Newark Liberty International Airport» στη Νέα Υόρκη, προσφέροντας τη μοναδική ημερήσια απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η σημασία της σύνδεσης αυτής είναι διττή, καθώς από τη μία προσφέρει την ευκαιρία στους Έλληνες να ταξιδέψουν με ευκολία στις ΗΠΑ, παράλληλα όμως εξυπηρετεί και τη μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα. Επιπροσθέτως, προσφέρεται βολική σύνδεση για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη Μέση Ανατολή, τη Δυτική Ασία και την Αφρική μέσω του Ντουμπάι.

Με αφορμή την επανεκκίνηση της εξαιρετικά σημαντικής πτήσης ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα & την Αλβανία δήλωσε: «Στην Emirates είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επανεγκαθίδρυση της καθημερινής απευθείας σύνδεσης Αθήνας- Nέας Υόρκης και αισιόδοξοι για την ταχεία αποκατάσταση του δικτύου προορισμών μας. Μέσω της σύνδεσης της Ελλάδας και των ΗΠΑ που προσφέρει η Emirates διευκολύνεται το ελληνικό εμπόριο και οι μετακινήσεις των καταναλωτών και υποστηρίζεται έμπρακτα ο τουρισμός».

Το δρομολόγιο πραγματοποιείται καθημερινά με Boeing 777-300ER και διατίθενται τρεις κατηγορίες θέσεων. Η πτήση της Emirates με κωδικό EK209 θα αναχωρεί Αθήνα στις 17:35 για να φτάσει στο Newark στις 21:20 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής με κωδικό EK210 αναχωρεί από το Newark στις 23:55 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 16:05.