Tο "πράσινο φως” για την εξαγορά της Wind από τον όμιλο United Group έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.

Με την δημοσίευση της απόφασης, μέσα στις επόμενες ημέρες, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και για τη συγχώνευση της Wind με τη Νοva που θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο "παίκτη” στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας της χώρας και τον τρίτο μεγαλύτερο στην αγορά κινητής με μικρή διαφορά από τη Vodafone.

Η United Group βλέπει σημαντικές πιθανές συνέργειες στο σχήμα Wind-Nova που θα μπορούν να επιτρέψουν την πώληση συμβολαίων κινητής στους πελάτες της Nova, αλλά και να οδηγήσουν σε διεύρυνση της συνδρομητικής βάσης στη Pay TV. Ακόμη βλέπει σημαντικά περιθώρια μείωσης του κόστους λειτουργίας της νέας εταιρείας λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα δημιουργηθούν.

Οι συνέργειες αυτές, αναμένεται να υλοποιηθούν πλήρως ένα με ενάμιση χρόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Wind. 

Πηγή:capital.gr