Παράνομο αποδεικτικό υλικό, θεωρεί ο ισοβίτης που εμπλέκεται στην υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, τους τρεις ψηφιακούς δίσκους τηλεφωνικών συνομιλιών του, καταγεγραμμένων από την ΕΥΠ, που τον έφεραν ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς ως ύποπτο για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Ο πολύ γνωστός στην κοινή γνώμη ισοβίτης, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, που είχε κληθεί σήμερα σε εξηγήσεις για την «υπόθεση Φλώρου», υποστηρίζει σε ένσταση που υπέβαλε στην εισαγγελέα Διαφθοράς, πως η καταγραφή των συνομιλιών του από την ΕΥΠ έγινε σε άλλο χρονικό διάστημα από αυτό για το οποίο δόθηκε έγκριση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Έτσι, ζητά την αφαίρεση του υλικού αυτού από την δικογραφία, και την κλήτευσή του εκ νέου σε ανωμοτί κατάθεση, «μετά την εξαγωγή των ως άνω αναφερθέντων παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, εάν θεωρείτε ότι δύναμαι να χαρακτηριστώ ύποπτος τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων».

Σύμφωνα με την αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα Διαφθοράς, δια της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή ο κληθείς ως ύποπτος βαρυποινίτης, η εισαγγελέας Διαφθοράς ζήτησε και έλαβε έγκριση από το δικαστικό συμβούλιο για άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών για το χρονικό διάστημα από την 13.9.2017 έως 13.11.2017, πλην όμως τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από τις καταγραφές της ΕΥΠ αφορούν το διάστημα από 5.5.2017 μέχρι 22.7.2017.

Έτσι, όπως αναφέρει ο ισοβίτης, «οι καταγραφές του κοριού της ΕΥΠ, ήτοι το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 5.5.2017 μέχρι 22.7.2017 μεταξύ φυσικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην τέλεση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων κακουργημάτων και έχουν σχέση και με τυχόν δική εμπλοκή μου στις αυτεπαγγέλτως, έχει παρανόμως καταγραφεί από την ΕΥΠ και αποτελεί παράνομο αποδεικτικό μέσο».

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών με τα οποία είχε αποφυλακιστεί ο Άρης Φλώρος, έχουν κληθεί σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς 16 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο γνωστός ισοβίτης, γιατροί και άλλοι. Οι κλητεύσεις των εισαγγελέων αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.