Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα αλλάξει και φέτος η ώρα, γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω.

Έτσι, μεθαύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στις 04:00 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 σε 03:00».

Τι γίνεται με την απόφαση διακοπής της πρακτικής αλλαγής της ώρας

Τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το ενδεχόμενο οι αλλαγές ώρας να σταματήσουν. Υπήρξε μάλιστα και επίσημη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, συγκεκριμένα της Επιτροπής Μεταφορών, που ήθελε τις αλλαγές να σταματούν εφέτος, με τις χώρες που επιθυμούν να μείνουν στην θερινή ώρα να άλλαζαν για τελευταία φορά τον Μάρτιο και αυτές που επιθυμούν την χειμερινή ώρα τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας με τις τρομερές συνέπειες, η όλη υπόθεση και τα παραλειπόμενα του Brexit, οι διαφωνίες των κρατών μελών καθώς και το ιδιαιτέρως γραφειοκρατικό σύστημα της ΕΕ έφεραν το ζήτημα της αλλαγής ώρας πολύ πίσω στην ατζέντα.