Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 οι αεροπορικές οδηγίες για επταήμερη καραντίνα επιβατών εξωτερικού και περιορισμό διεθνών δρομολογίων, ενώ με νέα οδηγία δεν υπάρχει όριο ταξιδιωτών στις αφίξεις από το Ισραήλ.

Περαιτέρω μείωση 5,6% σημείωσε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο της χώρας το Γ’ τρίμηνο πέρυσι, ενώ ειδικά το Νοέμβριο, όταν υπήρξε το νέο lockdown, ο τζίρος σημείωσε πτώση 12,4%.

Βαθύτερη ύφεση για το 2020, συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάκαμψη το 2021 και προειδοποιήσεις για νέα γενιά κόκκινων δανείων καθώς συστάσεις προς τις τράπεζες για προσαρμογή σε μία νέα πραγματικότητα αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα της Έκθεσης για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πορεία της πανδημίας, του lockdown και των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όπως οι αναστολές και οι παρατάσεις στις υποχρεώσεις, αποτυπώνονται εν πολλοίς στα έσοδα και στις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης το γ' τρίμηνο πέρυσι.

Μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα απέστειλε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενόψει των χρημάτων που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα από το νέο Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ