«Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ψηφίστηκε- και μάλιστα με ευρεία πολιτική συναίνεση- η αναμόρφωση του κατώτατου μισθού», σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του, πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό ήταν και μέρος της πρότασης του επιμελητηρίου προς την Πολιτεία, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών προκειμένου να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι: «Θέλω να θυμίσω όμως ότι το δεύτερο σκέλος της πρότασης που είχαμε καταθέσει, αφορούσε στην ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει. Οφείλω να επισημάνω ακόμα μία φορά ότι χωρίς να μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις, η πλειοψηφία τους θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση. Ειδικά οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα βάρη και αυτό πρέπει να το κατανοήσει πλήρως όλο το πολιτικό σύστημα. Θέλω να πιστεύω ότι γρήγορα θα δούμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της ελάφρυνσης των βαρών, καθώς υπάρχει και κυβερνητική δέσμευση γι’ αυτό. Μπορεί το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας να αποτελεί πρόοδο, όμως θα πρέπει να κοιτάμε τη «μεγάλη εικόνα» και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διάσωση και ενίσχυση των επιχειρήσεων μας που πάνω τους θα στηριχθεί η ελληνική οικονομία για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της. Όταν συζητάμε ή προωθούμε το οποιοδήποτε μέτρο, θα πρέπει να το βλέπουμε συνδυαστικά και όχι αποσπασματικά. Με ημίμετρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη.