(upd) Το πράσινο φως για τη μη περικοπή των συντάξεων έδωσε το EuroWorking Group, ενώ για τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό σημειώθηκε ότι είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου η τελική απόφαση. Πλήρης δικαίωση της κυβερνητικής στρατηγικής.

«Ευρέως θετικοί» ήταν οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στο σημερινό EuroWorking Group για τον ελληνικό προϋπολογισμό και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019, χωρίς την περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ - ΜΠΕ καλά πληροφορημένη πηγή. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Τυπικά, σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν όλοι οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μαζί με τις επίσημες συστάσεις της Επιτροπής που θα δημοσιευθούν στις 21 Νοεμβρίου, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Το Euro Working Group αφού εξέτασε την εισήγηση της ελληνικής πλευράς και τη θετική αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2019», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση της ελληνικής πλευράς για τον νέο προϋπολογισμό αφορούσε τόσο στην ακύρωση του νομοθετημένου μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019, όσο και στην εφαρμογή ενός πακέτου θετικών μέτρων, το οποίο, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, είναι ύψους 900 εκατ. ευρώ.