Ξεκινά αύριο Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την τοποθέτηση 7.180 ανέργων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 34 δήμους της χώρας.

Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Η σχετική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή της αίτησης θα ανοίξει αύριο και ώρα 10:00 έως και τις 27/12/2017 στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Οι τοποθετήσεις διενεργούνται βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με μοριοδότηση και θα είναι 8μηνης διάρκειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται περίπου στα 49.628.490,75 ευρώ και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, στη βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η δημιουργία 7.180 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού. Οι άνεργοι πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή Βορειοηπειρώτες ή Ομογενείς και θα μοριοδοτηθούν με βάση το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών (αναπηρία, ηλικία κ.ά.)