Έως το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για ένταξη στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο τόνισε από τον Πύργο Ηλείας ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του μοντέλου του οποίου έχουμε σε μεγάλο βαθμό επεξεργαστεί. Πιστεύω ότι στο πρώτο τρίμηνο, έως τέλος Μάρτη, θα έχουμε ολοκληρώσει και την διαδικασία στο νομοθετικό επίπεδο. Πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις που είχαμε διαπιστώσει ότι δεν μπορούσαν να ενταχθούν μέχρι τώρα σε κάθε είδους ρυθμίσεις όπως η ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Εκείνο που έχω πει και επαναλαμβάνω προς εκείνους που έχουν ενταχθεί σε τέτοιες ρυθμίσεις είναι να μην τις εγκαταλείψουν με την προσδοκία ότι θα ευνοηθούν από τις νεότερες. Διότι τα κριτήρια θα υπάρξουν, δεν θα μπει όποιος να είναι. Θα μπουν όμως όλοι, πραγματικά δεν θα μείνει κανείς απ' έξω, με το τελευταίο μοντέλο που θα βάλουμε μπροστά. Θα είναι όμως για εκείνους που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να ενταχθούν για να απαλλαγούν από αυτό το βραχνά, το στραγγαλισμό που είχε υποστεί η μικρή και μεσαία κυρίως επιχειρηματικότητα κατά το παρελθόν. Θα το δείτε είναι αυτό που άλλωστε είχα εξαγγείλει κατά το παρελθόν. Δεν είναι κάτι που τώρα λέμε. Αν προσέξετε τις κατά καιρούς δηλώσεις μου αυτό είχε προαναγγελθεί και συμπεριλαμβανόταν στους στόχους που είχαμε εμείς βάλει».

Μιλώντας για την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «Τελειώσαμε με την διαδικασία των δεσμεύσεων των μνημονίων, είμαστε σε μια πολύ καλή περίοδο δημιουργίας θετικών αποτελεσμάτων για τη συνέχεια. Έρχεται μια περίοδος νέων πολιτικών αποφάσεων για μια σειρά θέματα τα οποία στραγγάλιζαν τον ελληνικό λαό και σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές που θα δώσουμε δυνατότητα ρυθμίσεων ώστε να ανακουφίσουμε τους Έλληνες πολίτες και κυρίως τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και θα έχουμε μια θετική συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση δεν σταματά την πορεία της, όλα όσα έχει διακηρύξει και ο πρωθυπουργός θα ολοκληρωθούν, όσο δύσκολα κι αν είναι αυτά, και όσο και αν υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από κάποιους κύκλους, δεν θα εμποδίσουν να προχωρήσει η Ελλάδα στους μεγάλους ορίζοντες που έχει να διατρέξει μπροστά για μια άλλη περίοδο κυριαρχίας στα Βαλκάνια. Αυτή η πολίτικη που έχει βάλει την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας πολιτικής κυριαρχίας με ηγεμονία θετικών προβλέψεων και θετικών επιδράσεων φαίνεται και από τις τελευταίες συνόδους που έχουν γίνει στα Βαλκάνια, αλλά και από αυτά που θα ακολουθήσουν».

«Αυτό που συμβαίνει είναι να αξιοποιεί η κυβέρνηση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, την προοπτική που διευκολύνει μέτρα και πολιτικές οι οποίες βελτιώνουν την ανάπτυξη στην περιοχή. Την χρειάζεται η Ευρώπη αυτή την ανάπτυξη και κυρίως χρειάζεται κλίμα ηρεμίας, ειρήνης, ισορροπίας και βεβαιότητας για το μέλλον. Αυτή η κυβέρνηση εξασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά και επομένως το εθνικό συμφέρον απαιτεί συναινέσεις. Δεν μπορούν να μιλούν κάποιοι από τη μεριά τους για συναινέσεις και από την άλλη να τορπιλίζουν κάθε θετικό βήμα το οποίο φέρνει την Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστικό», πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.