Συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ παρέθεσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, κατά την οποία σχολίασε πρόσφατες εξελίξεις όπως το σχέδιο για το στεγαστικό και τα κόκκινα δάνεια, τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μεταφορά των διαθέσιμων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα θετική είναι, σύμφωνα κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στησυνέντευξή του ο κ. Κουτεντάκης, ανέφερε ότι το κρίσιμο σχετικά με τις αποφάσεις για την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια είναι «να εξασφαλισθεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο». «Την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Οπως είπε, αυτό που πρέπει να διασφαλισθεί είναι, με το νέο πλαίσιο να προστατεύονται αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη και όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Ο κ. Κουτεντάκης, αναφερόμενος στην συζήτηση σχετικά με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δήλωσε ότι δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει ότι μία τέτοια συζήτηση εφόσον καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.