Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης «να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική προς τις επενδύσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα αποτυπώνεται στο διυπουργικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως σημειώνει, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου και ελεγκτικών εταιρειών στον έλεγχο υλοποίησης των επενδύσεων, ενώ το κράτος θα ελέγχει οποιαδήποτε από τις αποφάσεις αυτές εκ των υστέρων και θα επιβάλει ποινές σε περίπτωση ψευδούς πιστοποίησης επένδυσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου αναμένεται να τεθεί προς διαβούλευση στο τέλος του μήνα, ενώ θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προαναγγέλλει επίσης την άμεση προώθηση ρυθμίσεων που θα αφορούν στην πιστοποίηση της ελληνικότητας των προϊόντων. Καλεί, τέλος, τους κύριους μετόχους της Creta Farms να παράσχουν στις τράπεζες τις αναγκαίες εγγυήσεις που θα επιτρέψουν τη χρηματοδότηση της αλλαντοβιομηχανίας και την ομαλή λειτουργία της.