Ξεκίνησε και συνεχίζεται, με διάφορα τεχνικά προβλήματα, η ανάρτηση, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των φορολογουμένων στο Taxis, των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για τη φετινή χρονιά.

Η διαδικασία της ανάρτησης είναι σταδιακή και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ παραμένουν έξι. Ωστόσο, επειδή για το τέλος Σεπτεμβρίου μένουν ελάχιστες μέρες, οι φορολογούμενοι μπορούν φέτος είτε να εξοφλήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις είτε να εξοφλήσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 30 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση. Η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν αλλαγές στο ποσό που καλείται να πληρώσει ο κάθε ιδιοκτήτης. Όσοι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε τακτοποίηση αυθαίρετων χώρων, πιθανόν να δουν αύξηση στον ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν, καθώς θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος η οποία έχει δηλωθεί στο Ε9. Γενικότερα, όσοι είχαν αλλαγές στην περιουσία τους με βάση τα όσα δηλώνουν στο Ε9 είτε λόγω κτηματολογίου, είτε λόγω ρύθμισης αυθαίρετων κτισμάτων ή για άλλους λόγους, θα κληθούν να καταβάλλουν μεγαλύτερο ποσό ΕΝΦΙΑ.