Σε ισχυρή άνοδο βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, αντιστρέφοντας τις απώλειες νωρίτερα, μετά από σημάδια ότι υποχωρούν τα κρούσματα κορονοϊού στην παγκόσμια «ατμομηχανή» της Κίνας.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν χάσει περισσότερο από 1% μέχρι στιγμής για τον Μάιο και έχουν υποχωρήσει σχεδόν 6% αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η ανάκαμψη της τιμής βρίσκεται εν εξελίξει καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά την νέα πτώση των κρουσμάτων στη Σαγκάη και στο Πεκίνο.

Οι περιορισμοί στην Κίνα μέσω της πολιτικής «μηδενικού COVID» τροφοδότησαν ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά είναι συνεχείς.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι το brent θα φτάσει τα 130 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του 2022, με το WTI να αγγίζει τα 120 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι αναλυτές, σύμφωνα με το Marketwatch, αναφέρουν ότι η διακοπή ενός αγωγού φυσικού αερίου στην Ουκρανία από τον οποίο ρέει ρωσικό αργό προς τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά είναι ανησυχητική και δυνητικά ενισχύει το συνολικό σκηνικό για τις τιμές της ενέργειας.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου σκαρφαλώνει 4,06 δολάρια ή 4%, στα 103,81 δολάρια το βαρέλι.

Το brent παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε κατά 3,75 δολάρια ή 3,7%, στα 106,22 δολάρια το βαρέλι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 2,5% στα 7,572 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.