Σε υψηλά επίπεδο παρέμειναν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, επιβεβαιώνοντας το πρόβλημα των πληθωριστικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 11% έναντι 11,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 10,7%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,,5% από 1,4% τον Μάρτιο και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 8,8% από 9,2% τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μέτρηση στο 8,9%. Ο μηνιαίος δομικός πληθωρισμός έφτασε το 0,4% από 1% τον Μάρτιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στο 0,6%.

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία έρχονται μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες, δείχνοντας τον πληθωρισμό στο 8,3% για τον Απρίλιο.

Επιδόματα ανεργίας
Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 203.000 την περασμένη εβδομάδα από 202.000 αιτήσεις προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 193.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν στα 1,34 εκατ. έναντι 1,38 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,37 εκατ. αιτήσεις.