Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Αύξηση 20,8% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το γ' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριμήνου 2020, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2021 παρουσίασε αύξηση 0,9%.

Με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ασχολούνται οι ειδικοί της Eurobank στο οικονομικό δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» της εβδομάδας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας, θα είναι αυτή που θα φέρει αυξημένα φορολογικά έσοδα για το 2022, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, αφού δεν περιλαμβάνεται κανένας νέος φόρος. Το αντίθετο μάλιστα, δημοσιονομικά θα φανεί και η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 24% στο 22% για τις επιχειρήσεις.

Αρνητικό ήταν τον Οκτώβριο του 2021 το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ", ενώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου– Οκτωβρίου παρέμεινε θετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα προσωρινά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο και κατ’ επέκταση του έτους μέχρι τώρα δημοσιοποίησε το υπ. Οικονομικών.

Με τον πληθωρισμό, τη μεταποίηση και το εμπορικό έλλειμα της χώρας ασχολούνται οι ειδικοί της Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής ης εβδομάδας.

Αύξηση 64,8% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο εφέτος, δίνοντας ώθηση και στο αποτέλεσμα του 8μήνου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ