Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

Με το κομβικής σημασίας ζήτημα της ανεργίας και συγκεκριμένα τα επίσημα στοιχεία για τον Ιούλιο , ασχολούνται οι αναλυτές της Eurobank στο δελτίο «7 ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις ελληνικές εξαγωγές, εισαγωγές και το εμπορικό έλλειμμα εξετάζουν οι αναλυτές της Τράπεζας Eurobank στο δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία» αυτής της εβδομάδας.

Οι ειδικοί της Eurobank εξετάζουν τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, στο δελτίο 7 ημέρες Οικονομία αυτής της εβδομάδας.

Στις 53,6 μονάδες έκλεισε τον Σεπτέμβριο ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα τιμή χαμηλότερη από τις 54,9 μονάδες του Αυγούστου και υπέδειξε τη βραδύτερη βελτίωση της υγείας του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο.

Στα 1.441,03 ευρώ ανήλθε πέρυσι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με το 2017. Παράλληλα, το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.158 ευρώ το μήνα, ενώ τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία δαπανούν το 17,8% του προϋπολογισμού τους κατά μέσο όρο για ενοίκιο.

Στο 17% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με 17,1% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ