Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο εφέτος η καθοδική πορεία του πληθωρισμού, καθώς σημείωσε μείωση 1,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2020, από μείωση 1,3% τον Φεβρουάριο εφέτος και έναντι μηδενικής μεταβολής τον Μάρτιο 2020 σε σχέση με τον Μάρτιο 2019. Ωστόσο, μεταξύ Μαρτίου και Φεβρουαρίου εφέτος υπήρξε αύξηση 1,2%.

Αύξηση 4,4% παρουσίασε τον Φεβρουάριο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Φεβρουαρίου 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, έναντι μείωσης 2,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Βελτίωση των λειτουργικών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα τον Μάρτιο υπέδειξαν τα δεδομένα της τελευταίας έρευνας της IHS Markit.

Μεγάλη αύξηση του δείκτη οικονομικού κλίματος καταγράφηκε τον Μάρτιο στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρωτογενές έλλειμα συνεχίζει να παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, όπως δείχνουν τα οριστικά στοιχεία για το α’ δίμηνο, ωστόσο η αύξηση των εσόδων τον Φεβρουάριο, από τον διαγωνισμό για το 5G και τα τέλη κυκλοφορίας έφερε το έλλειμα σε καλύτερο, από το αναμενόμενο, επίπεδο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ