Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και η χρονική περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια ύψους 25.000 έως 400.000 ευρώ και οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http://www.ependyseis.gr/mis.

H δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Το ποσοστό της χρηματοδότησης είναι 45%, ωστόσο εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης το ποσοστό αυτό φτάνει στο 50%.
Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία νέας τουριστικής επιχείρησης από ΜΜΕ σε συγκεκριμένους τομείς τουριστικής δραστηριότητας του Ν.4276/2014 και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αθλητικός, θαλάσσιος τουρισμός και τουρισμός υπαίθρου).

Μέσω της δράσης επιδιώκεται η δημιουργία τουριστικών μονάδων και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μεγιστοποιώντας τη συμβολή του τουρισμού στα οικονομικά μεγέθη και στους δείκτες απασχόλησης της χώρας μας.