Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

«Επαναπροσδιορίζουμε τον ρόλο της πόλης, τον ρόλο του λιμανιού» ανέφερε στην ομιλία του στο 7ο Export Summit, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτών, εκπροσώπων επιχειρήσεων από το χώρο των εξαγωγών και της ναυτιλίας.

H Αφρικανική ήπειρος αποτελεί σπουδαία διέξοδο για την Ελληνική οικονομία, ανέφερε ο 'Αλκης Ηλιάδης, οικονομολόγος Msc Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, προσφάτως, στο 7ο Εξαγωγικό φόρουμ.

Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης έχουν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ), όποια κι αν είναι η τελική απόφαση διαδικασίας του BREXIT καθώς το ΗΒ θα παραμείνει ένας σημαντικός εταίρος για την ΕΕ και για τη χώρα μας.Αυτό ανέφερε σε πρόσφατη παρουσίασή του σε εκδήλωση του Enterprise Greece ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 'Α στην πρεσβεία μας στο Λονδίνο, Παναγιώτης Παπαναστασίου.

Η Ελλάδα έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές μελιού προς τη Γαλλία, τα τελευταία χρόνια, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 25,6% σε όρους αξίας και 37% σε όρους ποσότητας, σύμφωνα με την έρευνα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα αποτελούν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κανάλια λιανικής πώλησης για οίνους εξαιρετικής ποιότητας, καθώς προσφέρουν χώρο για την παροχή πληροφοριών για το προϊόν, όπως την ιστορία του οινοποιείου ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος.Αυτό υπογραμμίζεται στην έρευνα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Λονδίνο για την αγορά οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης επέστρεψαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο, ύστερα από την ελαφρά υποχώρηση που σημείωσαν τον Μάρτιο. Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, και μάλιστα όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, όλα δείχνουν ότι μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Με υπερδιπλάσιο ρυθμό «έτρεξε» η αξία των ελληνικών εξαγωγών σε σχέση με εκείνη των εισαγωγών τον Απρίλιο εφέτος, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μείωση 5,2% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Με Θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Οργανισμό Enterprise Greece στην 34η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαΐου 2019 στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

Θετικές εκτιμήσεις για τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό, αλλά και βελτιωμένη άποψη για τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές συνθήκες στο πρώτο εξάμηνο του 2019, εκφράζουν οι Έλληνες εξαγωγείς, υπογραμμίζουν ωστόσο την επιτακτική ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο της ναυτιλίας, όπου υπάρχουν -όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους- σημαντικές αναξιοποίητες ευκαιρίες.

Σημαντικές είναι οι προοπτικές διεύρυνσης των ελληνικών εξαγωγών μελιού στη γαλλική αγορά όπως προκύπτει από έρευνα αγοράς που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ