Με Θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Οργανισμό Enterprise Greece στην 34η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαΐου 2019 στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας.

Η PLMA είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη παγκοσμίως Διεθνής Έκθεση στον τομέα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας παρουσιάζοντας ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει ο εν λόγω τομέας.

Στη φετινή έκθεση, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε ο Enterprise Greece, φιλοξενήθηκαν σε 520m2, 34 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίες παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα διατροφής. Το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα ήταν πολύ μεγάλο, συντελώντας στο να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.500 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και αύξηση των μεριδίων τους στα ράφια των μεγαλύτερων λιανεμπόρων στο κόσμο.

Για την καλύτερη προετοιμασία και ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ο Enterprise Greece διοργάνωσε ημερίδα στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Private Label Manufacturer's Association (PLMA) Brian Sharoff, ο οποίος μίλησε για τις τάσεις και τις ευκαιρίες στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (PL) στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον του οργανωμένου λιανεμπορίου. Επίσης, ανέφερε τα οφέλη από τη συμμετοχή στις μεγάλες εκθέσεις που διοργανώνει η PLMA στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, όπως αυτές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Κίνας.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Οικονομικός και Εμπορικός Σύμβουλος της Ελλάδας στη Χάγη, Δημήτριος Κουτσής, ο οποίος συνομίλησε εκτενώς με τους Έλληνες εκθέτες.