Ανθεκτικότητα έδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές στη διάρκεια της πανδημίας, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρου Καράογλου με τα μέλη του προεδρείου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), στο Διοικητήριο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι οι Έλληνες εξαγωγείς περνούν με επιτυχία τη δοκιμασία της πανδημίας και το γεγονός που δίνει στο ελληνικό επιχειρείν την ευκαιρία να υπογράψει καινούργιες συνεργασίες και να αναπτυχθεί σε νέες αγορές.

Τόνισε ότι οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν την απαραίτητη εμπειρία, αλλά και την απαιτούμενη ετοιμότητα, να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο νέων lockdown σε διεθνές επίπεδο.

Αναφέρθηκε στη θετική εικόνα που παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές το φετινό καλοκαίρι, καταγράφοντας άνοδο 9,2%, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύει τη δυναμική που χαρακτηρίζει την εθνική μας οικονομία και τις ευοίωνες προοπτικές που τη διέπουν.

«Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Γι αυτό και είναι σημαντικό ότι παρά την πανδημία καθημερινά ισχυροποιούμε το brand name "Made in Greece". Δίνοντας τη δυνατότητα στις παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας να ανοίξουν τα φτερά τους και να επεκταθούν στις παγκόσμιες αγορές, προσφέρουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να παράξει πλούτο. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι διεθνώς ανταγωνιστικές και αυτό οφείλεται στο εξωστρεφές πρόσωπο που επιδεικνύουν», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.