Σε μια εποχή που η ελληνική εξωστρέφεια αποτελεί την πλέον σημαντική διέξοδο για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις η ethosEVENTS και η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν για ένατη χρονιά το Greek Exports Forum & Awards 2020, την εκδήλωση - θεσμό για τους Έλληνες εξαγωγείς στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθούν επίκαιρες ομιλίες, ανοικτές συζητήσεις, επιχειρηματικές συναντήσεις και βραβεύσεις και τιμητικές απονομές.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2021 ως LiveOn Hybrid Event, μέσω της ολοκληρωμένης ψηφιακής τεχνολογίας επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGroup, ώστε όλοι οι προσκεκλημένοι, πολιτικοί και θεσμικoί παράγοντες, ομιλητές, βραβευόμενοι, υποψήφιοι, αλλά και απλό κοινό, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, να μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από την άνεση και την ασφάλεια του προσωπικού τους χώρου.

Στον κατάλογο των ομιλητών, ξεχωρίζουμε δεκαπέντε κορυφαία στελέχη της αγοράς και αρκετούς άλλους διακεκριμένους καλεσμένους, με εξέχουσες πολιτικές παρουσίες ανάμεσα τους τον κ. Κώστα Φραγκογιάννη, Υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, και τους κ.κ. Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και  Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα αναπτύξουν σημαντικά θέματα για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Μαζί τους, στις διάφορες συνεδρίες της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν οι:

Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Υπουργείο Εξωτερικών & Πρόεδρος ΔΣ, Enterprise Greece

Αντώνιος Κατεπόδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Διευθυντής, Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Εξωτερικών

Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO, ethosGROUP

Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ, Enterprise Greece

ΔάφνηΒιτσικουνάκη, Γραμματέας Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α', Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, Σαν Φρανσίσκο

Δρ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ & Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ

Εμμανουήλ Μαρκιανός, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Γραφείο ΟΕΥ, Σιγκαπούρη

Δρ Νικόλαος Μπελιάς, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Γραφείο ΟΕΥ, Μόναχο

Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director Greece, Envolve Entrepreneurship

Γρηγόριος Σταματόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ)

Γεράσιμος Τζέης, Managing Director, Atradius Greece

ΣαράντοςΘΧαραλαμπόπουλος, Managing Partner STC_Int’l Business Development Ltd | Advisory Board Member, European Business Association Georgia

Νικόλαος Χριστοδουλίδης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Γραφείο ΟΕΥ Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Λάμπης Λούκας, Chief Commercial Officer, LiveOn

Ιωάννης Τριανταφύλλου, Chief Marketing Officer, LiveOn

Για μία ακόμη χρονιά τα Greek Exports Forum & Awards στηρίζουν συνολικά 30 Κεντρικοί Φορείς και Διμερή Επιμελητήρια, επισφραγίζοντας την εγκυρότητα της διοργάνωσης. Η Κριτική Επιτροπή, με εξέχουσες προσωπικότητες από τον θεσμικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και το κοινό, με ξεχωριστή ψηφοφορία, ανέδειξαν περισσότερες από 50 κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας που οδηγούν την ανάπτυξη. Επίσης, για τις κατηγορίες “Top Export Manager of the year” και “Honorary Export Distinction” θα δοθούν 3 τιμητικές διακρίσεις.

A: SPECIAL EXPORTS AWARDS

1ο: Top Greek Export Company 2020

2ο: Top Innovation in Exports

3ο: Top Export Manager of the year

4ο: Honorary Export Distinction

Β: TOP EXPORT COMPANIES 

B1. Top Industrial Export Company

B2. Top Services Export Company

B3. Top Manufacturing Export Company

B4. Top Trading Export Compan

B5. Top Newly Established Export Company 

C: TOP EXPORT BRANDS 

C1. Top Branded Export Product

C2. Top Branded Export Service

C3. Top Export Company Brand

C4. Top Export Packaging

D: TOP EXPORT ASSISTANCE COMPANIES

D1. Top Export Assistance Application/IT system

D2. Top Export Assistance Maritime Services

D3. Top Export International Logistics & Transportation

D4. Top Export Banking Partner

D5. Top Export Insurance Partner

D6. Top Export Consultant

Στις 21 Ιανουαρίου η «γιορτή της εξωστρέφειας» συνεχίζεται με κλειστές συναντήσεις επαγγελματιών με εκπροσώπους των επιμελητηρίων μέσα σε ένα ιδιωτικό και ασφαλές περιβάλλον συζήτησης που προσφέρει η υπηρεσία B2B Meetings της LiveOn. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες επαγγελματίες να έχουν έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση για διάφορες εξαγωγικές αγορές του ενδιαφέροντος τους από τα συμμετέχοντα διμερή επιμελητήρια, ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν σωστά τα μελλοντικά εξαγωγικά τους σχέδια.