Για τη συμβολή της στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, βραβεύτηκε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), στην απονομή των επιχειρηματικών βραβείων «Diamonds of the Greek Economy 2021».

Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και επιχειρηματικών φορέων.

Ο κ. Σμυρλής, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση, με την οποία όπως ανέφερε, αναγνωρίζεται το σημαντικό έργο της Enterprise Greece στην προώθηση της εξωστρέφειας αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. «Η Enterprise Greece αποτελεί μία νέα δομή στη λογική του one-stop shop και συνιστά την αιχμή του δόρατος της πύλης της εξωστρέφειας της χώρας, παρουσιάζοντας ήδη τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στον τομέα των εξαγωγών όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Σμυρλής, να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση της Εταιρείας για την εξαιρετική τους δουλειά, η οποία οδήγησε και στην τιμητική αυτή διάκριση.

Η αναμόρφωση της οικονομικής διπλωματίας στα πρότυπα των ανεπτυγμένων οικονομιών, υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς από την κυβέρνηση και ήδη ολοκληρώθηκε η σύνταξη του πρώτου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας, με αποτέλεσμα να προωθούνται αποτελεσματικά τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας και των ελληνικών επιχειρήσεων, επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σμυρλής. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε μία ενιαία πύλη εξωστρέφειας στην Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, υπό την εποπτεία της οποίας λειτουργούν πλέον δύο αμιγώς εξωστρεφείς οργανισμοί, η Enterprise Greece (EG) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), γεγονός, που σύμφωνα με τον Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, επιτρέπει τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών και ενεργειών, καθώς και την ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων.

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε επίσης στα ευέλικτα και σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη βοήθεια που τους παρέχεται για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και άλλες προωθητικές ενέργειες. Έκανε τέλος ιδιαίτερη μνεία στη συντονισμένη και εποικοδομητική συνεργασία με το δίκτυο των Πρεσβειών και των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Σμυρλής, είχε την ευκαιρία  να απονείμει και ο ίδιος βραβεία σε τέσσερις σημαντικές, ελληνικές εταιρίες, οι οποίες ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε, για το έργο τους.

Πρόκειται για τις εταιρίες:

1.Cenergy Holdings (Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Καλώδια)

2.VITEX

3.VIANEX

4.Intercomm Foods