Συνάντηση με εκπροσώπους γαλλικών τραπεζών, στο πλαίσιο του Ελληνογαλλικού επενδυτικού συνεδρίου στο Παρίσι είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν η επανεργοποίηση των γαλλικών τραπεζών στην ελληνική αγορά σε ό,τι αφορά στη συγχρηματοδότηση μεγάλων έργων αλλά και τη συγχρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Credit Agricole, της HSBC, της Societe Generale και της Banque publique d'investissement. Σημειώνεται ότι στην κοινή δήλωση σχετικά με την ελληνογαλλική οικονομική εταιρική σχέση, την οποία υπέγραψαν σήμερα στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Bruno Le Maire περιλαμβάνεται η πρόθεση να υποστηριχθεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, έχοντας ως βάση τη συνεργασία της  με την Bpifrance.