Στη διακοπή της εξυπηρέτησης των πελατών της, στην έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και στην αναπροσαρμογή του τρόπου λειτουργίας της, προχωρά η Mouzenidis Travel Greece του ομίλου Μουζενίδη, που από τον Μάρτιο του 2020 ώς σήμερα έχει καταγράψει πτώση τζίρου κατά 95%, λόγω πανδημίας.

 

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική ανάρτηση της Mouzenidis Travel, στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, όπου διευκρινίζεται ακόμα ότι όλες οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου και το δίκτυο εξωτερικού λειτουργούν κανονικά, ενώ υπογραμμίζεται ότι σύντομα η επιχείρηση θα απευθυνθεί σε όλους τους πιστωτές της με πρόγραμμα εξόφλησης.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα της και να επικεντρωθεί στα οφειλόμενα, ώστε «με στόχους και πρόγραμμα να επανεκκινήσει την ομαλή λειτουργία της». Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι πέρυσι οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται έμειναν κλειστές σε ποσοστό 90% όλη τη θερινή περίοδο, ενώ και φέτος, συνεχίζουν στη συντριπτική πλειονότητά τους να εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα, κυρίως η αγορά της Ρωσίας.

Η Mouzenidis Travel, υπογραμμίζει, ακόμα, πως η μόνη οικονομική στήριξη που έλαβε μέχρι σήμερα προέρχεται από το οριζόντιο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ «βοήθημα αποτέλεσε σαφώς και η αναστολή των προθεσμιών εμφάνισης των επιταγών αλλά και η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, δεδομένου του περιορισμένου κύκλου εργασιών μας». Ωστόσο, τα συνολικά ποσά των τζίρων της «δεν ήταν επαρκή να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης».

Στην ανάρτηση τονίζεται πως εδώ και ένα έτος η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί λύση, κυρίως για την κάλυψη των πελατών και προμηθευτών της. «Μέχρι σήμερα, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ορισμένο σχέδιο» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας για την εξεύρεση λύσης ξεκίνησε από τον ιδρυτή της επιχείρησης και εκλιπόντα τον περασμένο Μάρτιο, Μπόρις Μουζενίδη.

«Η αποκατάσταση του brand Mouzenidis Travel έναντι των συνεργατών μας, των πελατών και του προσωπικού μας και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτήριζε το όνομα αυτό, είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.