Τμήματα που λείπουν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το καρδιολογικό-καρδιοχειρουργικό, το οποίο θα μπορεί να διαχειρίζεται τα παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπαπάθειες και να κάνει μέχρι και εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, θα περιλαμβάνει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της πόλης, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους στο Φίλυρο.

Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας- Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, επισημαίνοντας ότι με την οικοδόμησή του «υλοποιείται ένα όνειρο πολλών ετών του ιατρικού κόσμου, των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. Πλωμαρίτης επισήμανε ότι «θα είναι ένα πρότυπο νοσοκομείο για τα ελληνικά δεδομένα, με 350 κλίνες και θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες. Θα υπάρχουν και τμήματα που λείπουν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως καρδιολογικό- καρδιοχειρουργικό τμήμα, το οποίο θα μπορεί να διαχειρίζεται τα παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες και θα μπορεί να κάνει μεγάλες, δύσκολες εγχειρήσεις, μέχρι και ανοικτής καρδιάς. Επίσης θα έχει και μονάδα εγκαυμάτων και πλαστικής χειρουργικής Παίδων, που λείπει από όλα τα νοσοκομεία της πόλης».

«Είναι μια μεγάλη υποχρέωση της πολιτείας τα επόμενα χρόνια να προγραμματίσει και να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό», τόνισε ο διοικητής της 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης και πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να πάρουμε το νοσοκομείο και να καθόμαστε να το βλέπουμε γιατί δεν θα έχουμε κόσμο να το λειτουργήσει».

Σχετικά με τις υποδομές του Παιδιατρικού Νοσοκομείου,ανέφερε ότι θα είναι ένα "κόσμημα" το οποίο πολλοί θα το επισκεφθούν όταν ολοκληρωθεί «μόνο και μόνο για να το δουν», ενώ υπογράμμισε ότι οι δωρητές (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) υποστήριξαν ότι «σε τρία χρόνια από τη στιγμή που θα μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο, θα μας δώσουν τα κλειδιά του νοσοκομείου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θεωρούμε ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου».