Αλλάζουν τα δεδομένα για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, αφού στα νέα μέτρα εμπεριέχεται η υποχρέωση η μάσκα να μην αφαιρείται ούτε κατά το διάλλειμα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλά μόνο για την ώρα που τα παιδιά είναι μέσα στις αίθουσες. Αυτό πλέον αλλάζει στις περιοχές που βρίσκονται επιδημολογικά στα επίπεδα 3 και 4.

Από την στιγμή που σε αυτές τις περιοχές η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, τα παιδιά δεν θα επιτρέπεται να την αφαιρέσουν όταν βγαίνουν στο προαύλιο για τα διαλλείματα. Αυτό μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις επόμενες ώρες θα υπάρξει και Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επισημοποιεί την αλλαγή.

Αυτή την στιγμή, με βάση την τελευταία ανανέωση του υγειονομικού χάρτη, οι επιβαρυμένες περιοχές είναι:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.