Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τα κενά και τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας, ακόμη και στις πιο ισχυρές οικονομικά και υγειονομικά χώρες. Την ίδια ώρα, όμως, βοήθησε να αναδειχθεί η αξία της ιατρικής τεχνολογίας και καινοτομίας στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Ελλάδα, η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας τραυματισμένο μετά από πολλά χρόνια,
όχι μόνο υποχρηματοδότησης, αλλά κυρίως αδυναμίας στην αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων διοίκησης και οργάνωσης. Ακόμα και σήμερα, το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ παραμένει σε τέλμα και η διαχείριση της ιατρικής τεχνολογίας παραμένει ανορθολογική.

Οι μεγάλες αυτές προκλήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο του φετινού MedTech Conference 2021 (#mtco21), το οποίο διοργανώνει η ethosEVENTS σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής της υγείας Pharma & Health Business, για 7η χρονιά στις 21 Oκτωβρίου σε μια ψηφιακή παραγωγή με την τεχνολογία LiveOn από το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex.

Υπεύθυνος Προγράμματος είναι ο κος Αιμίλιος Nεγκής, Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού Pharma & Health Business και του portal virus.com.gr.

Στο Συνέδριο, μέσα από σημαντικές ομιλίες και συζητήσεις με εξέχοντες θεσμικούς ομιλητές, αλλά και εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και της αγοράς, θα αναλυθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Νέες ιατρικές τεχνολογίες, λύσεις και εφαρμογές στην αντιμετώπιση της COVID-19
  • Στρεβλώσεις στην αξιολόγηση και αποζημίωση νέων ιατροτεχνολικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ
  • Νέα χρηματοδοτικά μοντέλα στην προμήθεια και διαχείριση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
  • Ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην προμήθεια ιατροτεχνολογικών προϊόντων
  • Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία Κτηματολογίου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού
  • Τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ)
  • Ποια εμπόδια υπάρχουν στην υλοποίηση κεντρικών διαγωνισμών για την προμήθεια υλικών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και Ειδική (Υβριδική) Συνάντηση Εργασίας με θέμα το σύστημα προμηθειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στόχο τη διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων με φορείς που δραστηριοποιούνται στις προμήθειες του χώρου της Υγείας.

Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν), με αρχικές εισηγήσεις και συζήτηση με συντονιστή τον κο Αιμίλιο Νεγκή, Δημοσιογράφο, Διευθυντή Σύνταξης του Pharma & Health Business και του virus.com.gr και θα είναι δωρεάν για τους εκπροσώπους των Χορηγών του Συνεδρίου, σύμφωνα το χορηγικό πρόγραμμα που θα επιλέξουν.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα πάρουν μέρος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στελέχη νοσοκομείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διακεκριμένοι ιατροί, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, στελέχη της αγοράς ιατροτεχνολογικών προϊόντων και δημοσιογράφοι.

Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στον παρακάτω σύνδεσμο https://ethosevents.eu/medtech-conference-2021-dilosi-symmetochis/.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://ethosevents.eu/event/medtech-conference-2021/ , καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, και YouTube.