Η προστασία και η προαγωγή της διαφορετικότητας αποτελεί οργανικό στοιχείο και κεντρική, στρατηγική επιλογή της Vodafone στην Ελλάδα και αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται, καθώς έτσι μπορεί να προσελκύει και να διατηρεί υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στη συζήτηση «ΛΟΑΤΚΙ+ και Εργασία» που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Athens Pride.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, η προαγωγή της διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας στον χώρο εργασίας αποτελεί θεμέλιο της πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού της Vodafone και βασικό κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας. «Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο, αλλά και γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι προάγοντας τη  διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, μπορούμε να είμαστε μία καλύτερη επιχείρηση» τόνισε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η διαμόρφωση ενός εταιρικού περιβάλλοντος ανοιχτού στη διαφορετικότητα και μίας κουλτούρας αποδοχής φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα για την ίδια την εταιρεία, καθώς μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, να προσελκύσει και να διατηρεί ταλέντο.

Η Vodafone πραγματοποιεί σειρά πρωτοβουλιών για το ζήτημα αυτό, πρόσθεσε ο Χάρης Μπρουμίδης και επισήμανε ότι η εταιρεία διαθέτει μία πολύ ενεργή κοινότητα LGBT+ η οποία, μάλιστα, λειτουργεί και συμβουλευτικά προς τη διοίκηση της εταιρείας για τα συγκεκριμένα θέματα. Όπως τόνισε, το δίκτυο αυτό μεσολαβεί ώστε κάθε νέος εργαζόμενος της Vodafone, που το επιδιώκει, να έχει μία ομαλή ένταξη και προσαρμογή στην εταιρεία. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι εδώ και 6 χρόνια η Vodafone συμμετέχει και στηρίζει ενεργά το Athens Pride, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις με αφορμή το σημαντικό αυτό, συμβολικό γεγονός.

Επιπλέον, ο Χάρης Μπρουμίδης επισήμανε ότι προτού ακόμη το Σύμφωνο Συμβίωσης θεσπιστεί και για ζευγάρια του ιδίου φύλου, η Vodafone εξασφάλιζε τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και στον σύντροφο ή τη σύντροφο του εργαζομένου, ενώ σήμερα παρέχει γονική άδεια μετ’ αποδοχών σε κάθε νέο γονέα στην εταιρεία, είτε πρόκειται για βιολογικό γονέα είτε για γονέα μέσω υιοθεσίας, αναδοχής ή παρένθετης μητρότητας.

Κλείνοντας, προέβλεψε ότι η αλλαγή στα θέματα της διαφορετικότητας θα έρθει από κάτω προς το πάνω, προσθέτοντας ότι αυτή συνδέεται και με το πόσο ικανές είναι τελικά οι μεγάλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα νέο πρότυπο μέσα στον κοινωνικό ιστό. Στη συζήτηση με θέμα τις καλές πρακτικές ως προς την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση πολιτικών συμπερίληψης και ισότητας υπέρ ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζομένων συμμετείχαν ανώτατοι εκπρόσωποι εταιρειών, που διακρίνονται για παρόμοιες πρακτικές στον συγκεκριμένο τομέα, όπως οι Accenture, Google, Microsoft και Pfizer.