Την Παρασκευή 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, στην Αθήνα, το 2ο κοινό συνέδριο των δυο κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για το νομοσχέδιο « Κλεισθένης 1» του υπουργείου Εσωτερικών.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 10 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Επίσης την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ καθώς και έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, καθώς και του κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ στο ξενοδοχείο Divani Caravel τροποποιούνται ως εξής:

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ
• 09.00 – 11.00: Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ
• 09.30 – 11.00: Διαπίστευση μελών Γενικής Συνέλευσης
• 11.00: Έναρξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018:
Έκτακτη Κοινή Συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ
• 9.00 -.10.00: Διαπίστευση Συνέδρων
• 10.00: Έναρξη Εργασιών Έκτακτης Κοινής Συνεδρίασης ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ

Πατούλης προς Σκουρλέτη: Αν το επιχειρήσει, θα μας βρει ξανά απέναντι

Από την στιγμή που στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» που κατέθεσε προς διαβούλευση, δεν έχει συμπεριλάβει αλλαγές στο χωροταξικό των δήμων, να μην επιχειρήσει να το πράξει σε δεύτερο χρόνο, επισημαίνει στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. «Αν το επιχειρήσει, θα μας βρει ξανά απέναντι», τον προειδοποιεί και καταγγέλλει ότι «δεν μπορεί να αλλάζει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης, με βάση τις εκλογικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατηγορεί τον υπουργό ότι, αντί για διάλογο με τα όργανα της Αυτοδιοίκησης «έχει επιλέξει την τακτική να κάνει διαβούλευση για τα μεγάλα προβλήματα του θεσμού, μέσω επιλεκτικών διαρροών, συνεντεύξεων κι ομιλιών. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Όπως δεν είναι σοβαρό να ανοίγει ο κ. Σκουρλέτης το χωροταξικό των Δήμων, μέσω δημόσιων ομιλιών του, προαναγγέλλοντας μάλιστα περιορισμένες έστω παρεμβάσεις, σε νησιωτικούς Δήμους, το προσεχές φθινόπωρο», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.