Με ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 10:30 στα Ιωάννινα παρουσία του υπουργών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Στο συνέδριο παραβρίσκονται βουλευτές της Ηπείρου, ο γενικός γραμματέας Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης Φρεντερίκ Βαλιέ, αντιπρόσωποι από τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της Κύπρου, καθώς και αιρετοί από όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του έστειλε το μήνυμα, «να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με την Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή», ενώ επισήμανε πως το συνέδριο θα αποτελέσει την ευκαιρία να προβληθούν οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις, καθώς και το σημαντικό έργο που επιτελούν οι δήμοι.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος έστειλε μήνυμα συνεργασίας στις «δύσκολες διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες», όπως ανέφερε, ενώ προέτρεψε τους δημάρχους σε ένα ιδιαίτερο αγώνα για θέσεις εργασίας σε κάθε δήμο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, αφού καλωσόρισε τους αιρετούς από όλη την Ελλάδα, τόνισε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να χαράσσει αυτόνομες πολιτικές και να δίνει μάχη για αυτές.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχήθηκε το συνέδριο να είναι να παραγωγικό, σε προτάσεις, ιδέες και αποφάσεις.

Το σύνθημα του συνεδρίου είναι, «Αλλάζουμε το κράτος, τις ζωές μας την Ελλάδα».